Forța Civică: sloganul guvernului Ponta: “Să taxăm bine!”(556)


Organizația municipală Forța Civică Constanța trage un nou semnal de alarmă vizavi de noile taxe introduse de guvernul Ponta. Pe zi ce trece, românilor li se mai impozitează câte ceva: o parcare, o piscină, un pantof, o căciulă, probabil că în curând vom avea impozit și pe aerul pe care îl respirăm. Și, de parcă n-ar fi fost suficient, premierul a anunțat o nouă scumpire a carburanților cu aproximativ 7-8%, începând cu 1 ianuarie 2014. În total, până acum, “guvernul Pontaxă” a introdus sau a majorat câteva zeci de noi taxe și impozite care împovărează românul de rând, dar nu și clientela uselistă.

Pentru a încerca să-și mascheze incompetența și eșecul total la doar un an de la alegerile parlamentare, “premierul Pontaxă” a anunțat, precum a făcut și idolul său politic în decembrie 1989, și o creștere iluzorie a salariului mediu cu 50 lei de la 1 ianuarie și cu încă 50 lei de la 1 iulie 2014. Această majorare este nesemnificativă în raport cu scumpirile pe care pseudo-guvernul României ni le aplică aproape zilnic. Premierul și echipa lui de taxatori trebuie să înteleagă faptul că românii nu fac parte din camarilla uselistă, care își permite să suporte creșterile din taxe pentru că se înfruptă din banul public. Românul de rând a ajuns la fundul sacului, nu mai are de unde plăti alte taxe și impozite, șomajul a crescut alarmant, în curând oamenii nu vor mai avea ce pune pe masă.

Organizația municipală Forța Civică Constanța îl întreabă pe rușinosul premier al României cui va mai folosi așa-zisa modernizare a infrastructurii, ca motiv pentru introducerea accizei la carburanți, atunci când românii nu vor mai putea tranzita șoselele si drumurile naționale? La cât va ajunge să coste un litru de carburant, oare câți români, care nu fac parte din camarilla uselistă, își vor mai permite să se deplaseze cu mașina personală?

„Victor Ponta este de departe cel mai slab prim-ministru din istoria României, am mai spus-o si o repet. Aruncă praf în ochii dar mai ales în buzunarele românilor cu așa-zise majorări salariale, dar care nu compensează taxele introduse pentru mascarea incompetenței guvernamentale. Toate promisiunile făcute de useliști în campania electorală s-au dovedit a fi simple deșertăciuni. Dacă guvernarea USL se va încheia la termen, adică în anul 2016, atunci mai mult ca sigur că întreaga Românie va deveni o țară a deșertăciunilor. Prin politica introducerii sau majorării de taxe, Ponta a demonstrat că i se potrivește ca o mănușă sloganul – “să taxăm bine””, a punctat președintele Organizației municipale Forța Civică Constanța, Mihai Petre.
 
jooble.org