Aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabandă confiscate în Constanţa

Aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabandă confiscate în Constanţa(840)


Ieri, la ora 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat în municipiul Constanţa, identificându-l pe R.I., de 42 ani, cu domiciliul pe raza judetului Constanţa, care transporta cu un autoturism 19.800 ţigarete netimbrate, pentru care nu deţinea documente legale.


Cetăţeanul în cauză a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană necunoscută.

Din cercetări a rezultat faptul că respectivul bărbat intenţiona să aprovizioneze mai mulţi cetăţeni care ofereau ţigaretele spre comercializare în mai multe pieţe din municipiul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, cu o valoare de aproxiamativ 9.900 lei, iar autoturismul evaluat la 7.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuarii cercetării.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi evaziune fiscală, prin “deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete”.
 
jooble.org