Lansare de carte pentru copii, la Medgidia(1213)


Reprezentanţii Bibliotecii Municipale Medgidia au organizat, astăzi, în sala de spectacole a Casei de Cultură „I.N. Roman” lansarea de carte pentru copii „Ghicitorile alfabetului”, autor prof. Petcu Abdulea.

Născut la 14 iunie 1946, în satul Agaua, din judeţul Brăila, Petcu Abdulea a fost profesor de limba română la Şcoala generală nr. 4 din Medgidia, numită acum Şcoala „Mihail Sadoveanu”, unde a editat revista „Arcadia”. Din anul 1989, este profesor la Clubul Copiilor din Medgidia, unde conduce Cercul de creaţie literară. A publicat în cele 165 de numere ale revistei „Solaris” (revista cercului) peste 3.000 de poeme şi scurte proze, adunând peste 200 de premii naţionale şi internaţionale.

Creaţiile copiilor au apărut în zeci de culegeri din străinătate, iar unora dintre ei li s-au publicat cărţi individuale, câteva fiind considerate drept cele mai valoroase lucrări literare ale elevilor din România.

Fost inspector de specialitate la Inspectoratul Judeţean Constanţa, prof. Petcu Abdulea a scris articole în presă, a prefaţat cărţi, dar a creat şi imnul oraşului Medgidia.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri