Sărbătoare inedită în municipiul Medgidia cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Sărbătoare inedită în municipiul Medgidia cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului(431)


Ziua de 1 iunie, asociată pentru românii de pretutindeni cât și pentru locuitorii altor aproximativ 50 de țări, motiv de mare sărbătorire a Zilei Internaționale a Copilului.

Ziua copiilor a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internațională a copilului ia aparținut lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a și a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1954.

Cu acest prilej, administrația publică locală a organizat un eveniment de amploare zonală cu momente artistice, jocuri, muzică, în, urmate de recitaluri senzaționale ale artiștilor aflați în vogă printre adolescenții momentului.

Evenimentul a debutat în jurul orei 10.00 cu multașteptata inaugurare a Parcului „Imum”, unde pe o suprafață de 12.981 mp, locuitorii zonei de nord a municipiului se pot relaxa într-o adevărată zonă de promenadă.

„Aceeație face parte din proiectul Medgidia VERDE care prevede extinderea zonelor verzi ale municipiului Medgidia și are în vedere învestirea mediului urban prin reconversia funcțională a unui teren degradat și transformarea acestuia într-un parc modern, util și extrem de necesar pentru petrecerea timpului liber” , declara primarului municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Începând cu ora 16.00, programul artistic al zilei a continuat în Parcul „1 Mai” cu diverse activități precum ateliere de creație și instructiv-educative, topogane gonflabile, jocuri interactive, personaje de poveste care au întreținut atmosfera de basm și cinema în aer liber.

Pentru ca ziua să fie cu adevărat memorabilă, părinții și copiii au plecat acasă cu fotografii alături de cei dragi, realizate de cele două cabine de fotografii montate în zona skate a parcului.

Începând cu ora 19.00, toată atenția miilor tineri prezenți la eveniment, a fost captată de un spectacol de excepție susținută de artiști Yny Sebi, Juno, Cyutz și trupele în „Revolution Family” și „The Fighters”. Atmosfera incendiară a fost completată de servirea a numeroase porții de înghețată londoneză.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri