Adoptă un cățel !

Adoptă un cățel !(247)


243 de căței sunt în acest moment în Adapostul pentru animale abandonate din Constanta.

Facem un apel la iubitorii de animale să sprijine demersurile municipalității pentru a găsi un cămin cățeilor din adăpost. Fiecare suflet blănos merită să fie adoptat și să aibă o familie.

Adopția este gratuită și reprezintă un gest nobil. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor și cum prietenii la nevoie se cunosc vă rugăm să-i ajutăm să-și găsească drumul spre casă.

Prin fiecare adopție care se realizează, se oferă o nouă șansă și un loc în padoc altui animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire de specialitate. Numărul de locuri este unul limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă o soluție.

Cățeii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Primăria municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari și se realizează doar după ce au fost respectate mai multe condiții:

a)prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor;

b)dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor;

c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini;

d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Persoanele interesate sunt așteptate la Adăpostul de animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori, nr.11(fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213.

Programul cu publicul este următorul:

- luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00;

- joi - 09:30 - 17:30;

- sâmbătă și duminică – închis.

De asemenea, facem un apel către persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc să nu-l lase liber, din nou, pe străzi.

Acestea au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și se sancționează conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.
jooble.org