DE LA VREJUL FERMECAT, LA VRĂJEALA LUI CHIȚAC!

DE LA VREJUL FERMECAT, LA VRĂJEALA LUI CHIȚAC!(487)


Primul care s-a agățat de vrejul fermecat de fasole, plănuindu-și o ședere cât mai lungă la Putere, a fost Vergil Chițac. O ședere cât mai lungă, da, dar și o ascensiune maximă în materie de promovări, înaintări în grad, recomandări.

Vrejul fermecat te ajută să crești parțial color în ochii tuturor, cât alții într-un an! Mai ales dacă vrejul fermecat are statutul unui miliardar viu și ambițios…

Unii stau toată viața agățați sau atârnați cumva de vrejul fermecat. Vrejul fermecat se înfășoară în jurul propriei sale axe și aruncă în sus fluturele pretendent la Putere.

Concluzia este cât se poate de simplă. Ai vrejul fermecat, ai parte. În cazul nostru, domnul Chițac, este deja consacrat ca politician și hulit ca primar. Primăria este domeniul în care nu trebuie să bați pas de defilare. E suficientă o doză de simț gospodăresc și să-ți pese de cei din jurul tău.

Dar, în mod deosebit, e musai să-ți pese de orașul care ți-a fost încredințat pe baza promisiunilor făcute în campania electorală. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să te pricepi și la administrație, și la politică...Dar nici să fii un primar cu rază scurtă de competență nu se merită! Nici pentru titular, nici pentru popor!

Alegerile l-au găsit pe Vergil în tentativa declarată de a culege ultimele două pere mălăiețe pe care cineva a scris “E pericoloso sporgersi”! Chițac, în vârful vrejului lăudat! Se urcase în vârful lui și refuza să mai coboare! 

Încercau unii să-l dea jos sau să-l prindă cu plase de pescuit. Vrejul fermecat s-a scuturat, ca un cal pișcat de musca Țețe, și Chițac a ajuns peste noapte candidatul unora la Primăria Constanța!

Vergil Chițac ținea bine strâns în brațe vrejul fermecat în timpul probelor ca lift. Când prinde culoar liber, se cațără cu mâinile goale, încercând să ajungă vrejul din urmă.

Dar vrejul fermecat nu este pentru oricine! Sunt persoane care au refuzat să se cațere pe vreun vrej fermecat și au preferat să se afirme în viață pe propria lor răspundere. Alții s-au ghidat după posibilități și capacitatea lor de reacție. S-au deschis noi sere pentru producerea și valorificarea vrejului de fasole iahnie. Pe merit.

Cel mai dibaci în folosirea vrejului se dovedește a fi domnul Cattani...Chiar și atunci când e sancționat cu duhul blândeții! E cunoscut ca un dibaci în folosirea vrejului fermecat, care l-a ajutat! A fost prima cascadorie efectuată în colaborare cu Asociația vrejurilor fermecate din patria noastră.

Din păcate, în cazul primarului Chițac, vrejul fermecat prezintă palpitații...Nimic din ce a promis nu s-a realizat! Deși se dă verde permanent, vrejul fermecat s-a ofilit, pregătindu-se pentru iernat. O să spuneți că este mult prea devreme să vorbim despre iarna vrejului fermecat…

Discutând aproape în fiecare zi despre originile marine ale primarului Chițac, am ajuns la o concluzie trasă și de alții în diverse situații. Mai bine amiral, decât un primar mic, cu apa până la buric!

 
jooble.org