*Poezia și riscul de a fi poet*, eveniment de marcă la Biblioteca Județeană Constanța(466)


Cu prilejul Zilei Internaționale a Poeziei, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, în colaborare cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, vă invită la conferința „Poezia și riscul de a fi poet”, susținută de prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene Constanța.

Evenimentul va avea loc luni, 21 martie 2022, ora 17:00, în Aula Bibliotecii, și va fi urmat de un recital de poezie, avându-i ca protagoniști pe câțiva dintre poeții Filialei Dobrogea ai Uniunii Scriitorilor din România: Güner Akmola, Ottilia Ardeleanu, Costel Bunoaica, Gheorghe Dobre, Anastasia Dumitru, Emin Emel, Mircea Lungu, Mihaela Meravei, Teoharie Nicolae, Cătălin Pavel, Sorin Roșca, Daniela Varvara, dar și alți doi poeți, Iulia Mihalcea și Eduard Rosentzveig.

„De ce a fost și este socotită poezia o amenințare de diferite regimuri politice? De ce a fost considerată imorală? Care este adevărul poeziei? Ce au avut de pătimit poeții de pe urma poeziilor lor? Care este locul poetului în societate? Sunt câteva dintre interogațiile la care vom încerca un răspuns”, transmite prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, managerul Bibliotecii Județene Constanța.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri