Premiile Salonului Internaţional al Benzii Desenate

Premiile Salonului Internaţional al Benzii Desenate(1115)


Organizatorii Salonului Internaţional al Benzii Desenate de la Constanţa au desemnat ieri câştigătorii concursului de benzi desenate, destinat amatorilor acestei arte:

-premiul I: Krkljus Ana, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”;
-premiul al II-lea: Tudorache Andrada-Maria, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”;
-premiul al III-lea: Crăciun Georgia- Alexandra, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”
-menţiuni: Crăciun Cristina, Liceul Teoretic „Ovidius”, Simula Paul, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” şi Bădoi Mădălina Andreea, Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”.

De asemenea, revista Comics a oferit premii speciale pentru Tudorache Andrada-Maria, elevă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, şi Ştefănescu Bianca Nicoleta şi Giuglea Lucian Andrei, ambii din Medgidia.

La finalul manifestării, Ileana Meheleanu, preşedinte al Alianţei Franceze din Constanţa ne-a mărturisit că cel mai incitant moment al SIBD 2013 a fost reprezentat de atelierele de creaţie pentru elevi, animate de profesionişti ai acestei arte, la care micii şi mai marii desenatori amatori s-au întrecut în a da viaţă unor personaje extrem de originale şi de apropiate de universul vârstei lor. De asemnea, rugată să ne împărtăşească o impresie despre SIBD, Marinela Mitrenga, director de cursuri al instituţiei anterior amintite, a răspuns clar şi concis: „O reuşită!”

Am reţinut şi mărturisirile la final de ediţie ale unui părinte ce şi-a însoţit copilul la Muzeul de Artă: „Cu aprecieri şi mult respect pentru cei înzestraţi cu astfel de talente. Astfel de momente sunt apreciate şi dorite de toate categoriile de vârstă. Continuaţi!”, iar un elev participant la atelierele de creaţie a adăugat: „Sincer, niciodată nu am fost mai entuziasmat. Nu voi uita acest loc minunat în care m-au cuprins emoţiile, foarte multe emoţii.”

  
jooble.org