Copiii tătarilor au început să împrumute sărbători americane

Copiii tătarilor au început să împrumute sărbători americane(2095)


Copiii care frecventează cursurile organizate de UDTTMR au participat sâmbătă, 26 octombrie, la o petrecere a cărei temă a fost apropiata sărbătoare de Halloween. Costumaţi în diferite personaje de poveşti sau desene animate, cei mici au fost protagoniştii unui spectacol inedit, întreţinut de animatori şi oaspeţi de seamă.

În deschiderea evenimentului, Anna Sherod – Universitatea „Ovidius”, profesor de engleză cu bursă Fulbright la Facultatea de Litere, le-a vorbit copiilor despre Halloween. Cadrele didactice care predau limba tătară, limba engleză şi matematica la şcoala comunitară din cadrul UDTTMR au fost, de asemenea, în mijlocul copiilor, împreună participând la numeroase concursuri şi jocuri interactive. Părinţii nu au stat nici ei departe. S-a vorbit deopotrivă în limbile tătară, engleză şi română. Un program diversificat, muzică, dansuri - acestea au fost coordonatele după-amiezei zilei de sâmbătă, 26 octombrie.

„Este bine ca cei mici să afle direct de la noi despre obiceiurile altor popoare, despre tradiţiile lor, să poată înţelege aşa cum se cuvine rolul fiecărei culturi în parte”, le-a transmis preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, participanţilor, părinţi şi copii.
jooble.org