Adăposturi de nomazi, dezafectate și salubrizate în cadrul acțiunilor polițiștilor locali

Adăposturi de nomazi, dezafectate și salubrizate în cadrul acțiunilor polițiștilor locali(309)


Mai multe adăposturi de nomazi improvizate în locuri publice aflate pe raza municipiului Constanța au fost dezafectate în cadrul unei acțiuni de amploare a polițiștilor locali care a avut loc săptămâna trecută.

Având în vedere că persoanele identificate nu aveau domiciliul în municipiul Constanța, ci în diferite localități ale județului, acestea au fost îndrumate să părăsească zona și s-au conformat. În prezența polițiștilor locali, au părăsit zona, susținând că se vor deplasa către localitățile de domiciliu.

Adăposturile au fost ulterior igienizate cu ajutorul firmei de salubrizare Polaris M Holding.

Acțiunea polițiștilor locali a fost mult mai amplă și a vizat mai multe cartiere ale orașului: KM 4-5, Abator, Poarta 5, Poarta 6, Valea Portului, zona CET, Inel I, Inel II, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, ICIL, Tomis III, Brotăcei, Cireșica, Universitate, Sat Vacanță, Delfinariu, Gară, Centru, parc Tăbăcărie, piața Griviței.

În urma verificărilor, au fost legitimate 157 de persoane și au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.620 lei.

În topul neregulilor constatate se numără: consumul de alcool pe domeniul public, proferarea de injurii, aruncarea de gunoi pe domeniul public, comerțul neautorizat, fumatul în spațiile publice închise.

Totodată, au fost identificate 23 de persoane care apelau, în mod repetat, la mila publicului. Ca măsură complementară, au fost anunțate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcția Generală de Asistență Socială, pentru luarea în evidență și dispunerea măsurilor legale conform competențelor.

Cetățenii sunt rugați, în continuare, să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.
jooble.org