Viitorul Delfinariu din Constanţa va avea un acvariu uriaş și dinozauri în mărime naturală

Viitorul Delfinariu din Constanţa va avea un acvariu uriaş și dinozauri în mărime naturală(1671)


Delfinariul Constanţa va fi modernizat! Ni Ni, Pei Pei şi Chen Chen vor ţine spectacole într-o sală pe măsura talentului lor. Două milioane nouă sute de mii de euro vor fi investiţi pentru ca sala de spectacole în aer liber a Delfinariul Constanţa să se schimbe complet. Din aceştia, 1.100.000 de euro sunt bani europeni nerambursabili. Cealaltă parte din sumă este asigurată de Consiliul Judeţean Constanţa. „Practic, sala de vară a Delfinariului va fi extinsă şi acoperită. În acelaşi timp, vor fi amenajate grupuri sanitare şi se va monta un lift hidraulic, special pentru persoanele cu dizabilităţi”, susţine Angelica Curlişcă, şef secţie Delfinariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. O altă investiţie importantă este cea în instalaţia de ventilaţie-climatizare. Toate acestea vor fi gata în doi ani.
Delfinariul va fi modernizat după proiectul unor arhitecţi spanioli şi ar putea arăta ca superbul acvariu de pe coasta Mediteranei. Autorităţile speră să mai oprească astfel din afluxul de turişti români care merg la mare în Bulgaria. „La fel ca Oceanariul din Valencia, ar putea arăta în mai puţin de doi ani şi Delfinariul din Constanţa”, spune şi dr. Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
Arhitecţii spanioli şi greci au desenat noul complex în forma unei ciuperci. Va fi construit şi un acvariu uriaş, care va putea fi vizitat printr-un tunel cu pereţi de sticlă. Valorea acestuia se ridică la aproximativ 600.000 de euro şi vor putea fi văzute aici peste 200 de specii marine. „Nu mai plimbăm delfinii pentru că noi îi duceam cu macaraua manual de la bazinul descoperit la cel acoperit în fiecare primăvară şi toamnă”, mai spune Adrian Bâlbă, directorul complexului. Nu numai delfinii vor fi însă atracţia noului complex. În proiect este şi un parc în care vor fi recreaţi dinozauri în mărime naturală. Autorităţile de la malul mării speră să atragă astfel mai mulţi turişti pe litoral.
Directorul complexului promite că nici în această vară, preţul biletelor nu va fi modificat. Cei care doresc să viziteze Delfinariul plătesc 50 de lei, iar copii 25 de lei. Până la debutul sezonului însă, adulţii plătesc 24 de lei, copiii - 14 lei iar dacă vin în grupuri organizate de unităţile de învăţământ - 6 lei.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri