Vizitați Expoziţia de Păsări Exotice!

Vizitați Expoziţia de Păsări Exotice!(691)


În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1982, a intrat în circuitul turistic Expoziţia de Păsări exotice şi de decor, amplasată în imediata apropiere a Microrezervaţiei. Pe o suprafaţă acoperită, în voliere mari, cu compartimentare adecvată pentru hrană, cuibărit, zbor şi repaus, pot fi admirate reprezentante ale diferitelor specii de păsări din Europa, Asia, Africa, Australia, Noua Guinee şi America de Sud.

Dintre vertebratele terestre, pasările reprezintă grupul cel mai bogat în specii, însumând ¾ din totalul acestora. Expoziţia de Pasări exotice şi de decor, îmbogăţită an de an, oferă vizitatorilor de toate vârstele posibilitatea de a se recrea într-un mod plăcut şi instructiv, putându-şi lărgi orizontul cunoaşterii asupra avifaunei diverselor zone biogeografice. Colecţia reuneşte 16 specii de păsări exotice care corespund unui număr de peste 150 exemplare.

Este vorba de specii precum Marele şi Micul Alexander, în diverse varietăţi de culoare, Peruşul Rosella cu o paletă cromatică deosebită, Papagalul nobil, Papagalul Jaco, peruşi nimfă sau fluierari, Pasărea paradisului, Peruşi ondulaţi cu un colorit variat precum şi alte specii de păsări de talie mică care atrag prin cântecul şi vioiciunea lor (Cinteza zebră, Turturica diamant).

Papagalii sunt consideraţi ca fiind cele mai inteligente păsări. Deosebit de interesantă este capacitatea lor de a imita vocea omului; explicaţia acestei disponibilităţi constă în faptul că neavând un limbaj vocal specializat, ca cel al pasărilor cântătoare, pot reproduce, prin învăţare imitativă, diverse manifestări sonore din mediul înconjurător, cuvinte aparţinând limbajului uman, cântecul altor păsări şi alte sunete sau zgomote.

În afara spaţiului expoziţional există şi un spaţiu de reproducere, unde an de an, cu sprijinul specialiştilor şi a personalului calificat, s-au obţinut diverse varietăţi coloristice la unele specii.

În cadrul secţiei Păsări exotice şi de decor au loc şi diverse parteneriate, manifestări cultural-educative, expoziţii tematice sau permanente, consecrate anumitor evenimente specifice, precum şi ghidaje sau lecţii de biologie extra-şcolare, aplicate pentru îmbunătăţirea pregătirii elevilor sau studenţilor.

Sunt marcate evenimente precum Ziua Internaţională a Pasărilor prin oferirea de materiale promoţionale şi informative, vizitatorilor.

În prezent secția de Păsări Exotice din cadrul CMSN Constanța este în plină modernizare și în continuă activitate de creștere și diversificare a efectivelor. Se intenționează ca acest cadru natural să devină nu doar o zonă de vizitare, ci una de relaxare și chiar de agrement, de petrecere a timpului liber într-un mod educativ și plăcut.

În timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta Microrezervației, puteți admira coloniile de pelicani și lebede plutind maiestuos. În sezonul rece, toate exemplarele avifaunistice beneficiazxă de adăposturi încălzite.

Program de vizitare
Luni - Duminică: 9.30 - 17.00
Biletele se vând:
Luni - Duminică 9.30 - 16. 30


TARIFE:
Tarif adulți: 12 lei
Tarif însoțitor: 0 18 ani 8 lei
Elevi/Studenți: 3 lei

Abonament Dendrologic:
Micro 200 lei/an+TVA

Copii până la 7 ani:
Gratuit

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri