Proiectul *Culture in eternity*, ajuns la bun sfârșit, în municipiul Medgidia

Proiectul *Culture in eternity*, ajuns la bun sfârșit, în municipiul Medgidia(540)


Astăzi, 26 noiembrie 2021, în sala de consiliu a Primăriei municipiului Medgidia a fost organizată conferința de presă privitoare la încheierea proiectului ”Culture in eternity”, cod proiect: ROBG – 423, din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră, INTERREG V-A România - Bulgaria 2014-2020.

Activitățile s-au desfășurat pe o perioadă de 38 de luni, începând din anul 2018 până în prezent.

Liderul proiectului a fost municipiul Elena localizat în regiunea Veliko Târnovo, Bulgaria.

Bugetul total alocat proiectului a fost de 1.411.373,15 €, sumă din care municipiul Medgidia a beneficiat de 449.042,28 €.

Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului cultural și promovarea turismului cultural între partenerii din regiunea transfrontalieră.

Parteneriatul a fost creat cu scopul de a asigura creşterea interesului transfrontalier al patrimoniului cultural al celor doi parteneri.

Elena și Medgidia sunt municipii cu un bogat patrimoniu cultural și cu un potențial ridicat de a dezvolta atracția turistică într-un mod competitiv.

Activitățile stabilite în implementarea proiectului au fost următoarele:
- Construirea unei galerii de artă;
- Tabere de pictură - 4 tabere, câte două organizate la fiecare dintre parteneri, dintre care partea română a organizat tradiționala Tabără Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu”;
- Ateliere creative - 12 ateliere (4 evenimente pentru fiecare an de proiect) cu tematici precum: pictură pe apă, decupaj și pictură pe lemn, decupaj și pictură pe ceramică și decupaj și pictură pe carton;
- Organizarea a două ediții ale Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice-”Dapyx”;
- Elaborarea unei strategii de valorificare și popularizare a patrimoniului cultural și promovare a turismului cultural între municipiile Elena și Medgidia;
- Pregătirea de pachete turistice comune - patru pachete, cu accent pe turismul cultural și de festival.

La eveniment au fost prezenți membrii echipelor de management ale partenerilor român și bulgar, care au prezentat un raport de activitate al acțiunilor întreprinse de-a lungul celor 3 ani de colaborare în cadrul proiectului.

Realizarea integrală a obiectivelor proiectului denotă un succes indubitabil care contribuie la dezvoltarea culturală a ambelor comunități.

 

 

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri