Polițiștii locali constănțeni sancționează drastic aruncarea gunoiului pe domeniul public

Polițiștii locali constănțeni sancționează drastic aruncarea gunoiului pe domeniul public(233)


Angajații primăriei și cei ai firmei de salubrizare Polaris M Holding fac zilnic curățenie în toate cartierele orașului, cu toate acestea, în urma lor apar sacii plini cu resturi menajere, ambalaje, sticle sau piese vechi de mobilier.

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 135 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice în valoare totală de 72.750 lei, astfel:

-132 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 66.750 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);

-2 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 6.000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;

-1 sancțiune - avertisment conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Pentru a nu deveni normalitate, vă rugăm să nu mai aruncați gunoiul pe stradă, să nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipienți speciali! În coșulețele stradale se depun doar deșeuri de mici dimensiuni de care doriți să vă debarasați când vă aflați pe stradă.
jooble.org