FRANȚUZISME - CIOLOȘ PREMIER!

FRANȚUZISME - CIOLOȘ PREMIER!(643)


Bunicul meu, Gheorghe Cristea, zis Iepure, a fost liberal până la moarte! Era cunoscut peste tot în zona Gruiu- -Lipia. A avut în viața lui o singură credință. Cea liberală. Dar l-a slujit și pe Dumnezeu! Nu i-a fost ușor, dar a apărat cu întreaga lui ființă PNL! Intrușii și profitorii au fost ținuți departe de partid…

Nefiind un exemplu singular, PNL și-a păstrat aproape peste tot puritatea! Și, acum, ce se întâmplă? Ne facem că nu vedem? PNL, așa cum arăta el, nu mai există! Mă refer la acel partid unicat, la acei liberali autentici, care ne salutau de pe holurile liceelor și facultăților onorabile transformate în muzee. PNL a fost o școală a bunelor maniere în politică, începând cu ținuta cu papion și terminând cu discursul impecabil!

PNL a avut întotdeauna politicieni de clasă, oameni capabili să se implice în rezolvarea problemelor cu care se confruntă țara...A ajuns acum să depindă de un Cîțu și de mofturile lui Cioloș? Cîțu și Cioloș salvează România! Nici măcar nu sună bine! Cîțu și Cioloș ne poartă ghinion! Deși se bagă amândoi tot timpul în față, împinși și de președintele Iohannis, ca politicieni, nu fac nici cât două cepe degerate! Cîțu mai avea o șansă estetică să-l fi băgat americanii la congelator, după ce l-au depistat beat la volan în țărișoara lor!

Nu suntem în stare să punem de un Guvern! Măcar de unul mic, pitic, din chirpici, cea mai elementară lucrare a unui politician! Ne învârtim practic în jurul cozii! Nu noi, cetățenii, ci politicienii! Ce fac ei? Se învârt în jurul cozii ca niște dilimandroși! Parodie în aer liber după “Ciuleandra”! Strângeți hora, nu fiți hoți...Cine sunt membrii marcanți care se prind în hora cozii motănești? Nu sunt mulți. Câteva figuri din ceară...Aceiași, mereu aceiași...Cum se creeaza un vid de putere, îi și vezi mișunând pe lângă gardurile Palatului Cotroceni...Au un tupeu nemăsurat! Îi întrebi: “Cine vă recomandă pentru funcția de prim-ministru al României?” Răspuns: “NOI”. Adică, noi fiind Cioloș! Replică: “Păi, nu ați mai fost?” Acum, s-a înfipt din nou la Palat, ca să facă din nou pe deșteptul! Cine, ce vă recomandă? EU.

Cioloș a căpătat reflexele unui navetist care, dacă îl trezești brusc din somn, o rupe la fugă direct spre gară ca să prindă trenul din mers...Cum altfel dacă nu agățându-se de tampoane! A rămas țara românească la mâna lui Cioloș! Cum se sparge asfaltul pe undeva, hop și Cioloș cu picamerul lui! Face o gălăgie de nedescris, dar dă pe alături...Eficiență economică zero! Dumnealui nu a mai fost premier? Nu contează, în limba franceză fraternizează! L-a rugat președintele Franței să-i facă un mic serviciu și să accepte funcția de președinte al României! În perspectivă.

Când eram ciutan, în cartier la gară, mă lipeam de câte un hăndrălău mai mare decât mine ca să nu iau bătaie de la alții! Așa și Cioloș. Și-a tras loc sub aripa președintelui Franței!
 
jooble.org