Alexandru Chiriac, câștigătorul Marelui Trofeu al Festivalului național de romanțe „Crizantema de Aur”

Alexandru Chiriac, câștigătorul Marelui Trofeu al Festivalului național de romanțe „Crizantema de Aur”(1003)


Alexandru Chiriac, membru al coralei „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, a câștigat Marele trofeu al Festivalului național de romanțe „Crizantema de Aur” și Premiul special acordat de Radio România Cultural. Constănțeanul a interpretat romanțele: „De ce m-ați dus de lângă voi” (muzică – autor anonim, versuri – Octavian Goga) și „Să-mi cânți cobzar” (muzică și versuri - autor anonim).
Evenimentul cultural, aflat la cea de-a 46-a ediție, s-a desfășurat în perioada 18-20 octombrie 2013, la Târgoviște.


Din anul 2009, de când face parte din Corala „Armonia”, Alexandru Chiriac a câștigat două medalii de aur la cea de-a 7-a ediție a Olimpiadei Corale Mondiale (7th World Choir Games, Cincinnati, Ohio, SUA, 2012) și medalii de aur și argint la Campionatului European al Corurilor (Graz, Austria 2013).
Pentru masterandul Universității Naționale de Muzică (Facultatea de Interpretare Muzicală, master Stilistică interpretativă, instrumentală şi vocală), marele trofeu reprezintă „un dar frumos primit de la Bunul Dumnezeu și o experiență de neuitat, în care am reușit să mai urc o treaptă în ceea ce înseamnă cântul frumos, în cazul de față romanța”. Pe viitor, Alexandru Chiriac vrea să se dedice Operei.
jooble.org