VIDEO. Premiera de gală „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” la Constanța. Întâlnire cu actorii

VIDEO. Premiera de gală „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” la Constanța. Întâlnire cu actorii(2822)


Primul film în aromână, ”Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, în regia lui Toma Enache, va avea o proiecție specială pentru spectatorii din Constanța: vineri, 25 octombrie, de la ora 17:00 la Cinema Cityplex – Tomis Mall și de la ora 20.00, la Cinema City – Maritimo Shopping Center.


Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să le pună întrebări protagoniștilor filmului: regizorul TOMA ENACHE, actorii LINDA CROITORU, care a venit special din SUA pentru această ocazie, LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, TEODORA CALAGIU GAROFIL, RUDY ROSENFELD, CAMELIA ŞAPERA, MARA PANAITESCU, NICU BATURI, etc. și echipei de filmare.

Lungmetrajul care marchează debutul lui Toma Enache în regia de film, dar şi o premieră în industria cinematografică românească, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” poate fi văzut in cinematografe de spectatorii din România, la doi ani de la începerea filmărilor, începând din 25 octombrie 2013.


O producţie La Steaua Film Studios si distribuit de MediaPro Distribution, filmul va rula în prima săptămână în 27 de cinematografe din țară și va fi titrat în română.
O producţie cinematografică independentă, filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”’, are un buget de aproximativ 360.000 de euro, finanţarea acestuia provenind în totalitate din surse private.


Toma Enache realizează un proiect cinematografic unic prin dialogurile în exclusivitate în limba aromână, echipa de actori şi realizatori formată aproape integral din aromâni şi printr-o poveste romanţată, centrată pe originile poporului aromân.
Rolul principal feminin este interpretat de un top model de origine aromână care trăieşte şi lucrează în Hollywood, Linda Croitoru, iar cel masculin de Toma Enache. Filmul va rula în toate ţările balcanice în care locuiesc aromâni.


„Nu sunt faimos, dar sunt aromân”, povestea unei călătorii iniţiatice


„Nu sunt faimos, dar sunt aromân“ este o dramă romantică ce spune povestea lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, fascinat de ideea că ar putea descoperi un al 13-lea adevăr absolut despre aromâni. Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează.

Dacă o va găsi Toni pe Armâneamea şi va reuşi într-un final să salveze istoria neamului, veţi afla la premiera filmului din 25 octombrie.

“Sper din tot sufletul ca publicul să vină în număr mare la acesta premieră, unică în istoria cinematografiei. Un film artistic vorbit în aromână, o limbă veche de peste 2000 de ani.
Sigur că povestea este una armânească, însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al 13-lea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!”, a declarat regizorul Toma Enache.


Din distribuție fac parte: Toni Caramuşat - TOMA ENACHE, Armânamea - LINDA CROITORU, Tatal - LICĂ GHERGHILESCU-TANAŞOCA, Haida - TEODORA CALAGIU GAROFIL, Iorgu - RUDY ROSENFELD, Tana - CAMELIA ŞAPERA, Mara - MARA PANAITESCU.

Trailer și detalii despre film pe: www.lasteaua.ro.

Tarif GALĂ: Cinema Cityplex - Tomis Mall - 12 lei; Cinema City - Maritimo Shopping Center – 18,5 lei.

Taguri: toma, enache, Nu, sunt, faimos, dar, sunt, aromân, MediaPro, Distribution,
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri