Crin Antonescu nu vrea să fie “omul maşinăriei PSD sau PNL”, iar candidatura lui… Mugur Isărescu o vede “posibilă şi serioasă”!(781)


Sub tirul necruţător al întrebărilor “Oracolului de la Găgeşti, judeţul Vrancea”, ziaristul Ion Cristoiu, “prezidenţiabilul” Crin Antonescu a dat, duminică seara, la B1 TV, nişte răspunsuri destul de tranşante, referitoare la alegerile prezidenţiale de la anul. Două au fost ideile (pe acest subiect!) pe care le-a selectat filiala constănţeană a partidului al cărui preşedinte este (PNL), pentru a fi incluse în comunicatul de presă transmis astăzi.


Crin Antonescu, despre alegerile prezidenţiale: “Nu am de gând să fiu omul maşinăriei PSD, PNL sau altceva!”…

Preşedintele PNL (şi al Senatului României), Crin Antonescu, a declarat duminică seara, la postul naţional B1 TV, în cadrul emisiunii săptămânale de interviuri, realizată de Ion Cristoiu, că nu vrea să fie, cităm, “un preşedinte al maşinăriei PSD sau PNL”.
“Poporul pesedist este alcătuit din cetăţeni români. Poporul pesedist dacă vrea votează, dacă nu, nu. Nici măcar PSD nu-l poate constrânge să voteze ceva. Electoratul este cel care contează. Poporul pesedist a votat candidaţi liberali la USL, cetăţenii liberali au votat, slavă domnului, în proporţie de 2/3 pe Mircea Geoană candidat PSD, în 2009, şi au votat sumedenie de candidaţi PSD, acum sub numele de USL. Ceea ce mă deranjează nu este latura personală, ci mentalitatea din spatele unei asemenea ameninţări, pentru că la baza înţelegerii spiritului acordului nostru a fost să facem alianţa ca să schimbăm lucruri esenţiale în România. (...) Dacă poporul PSD sau PNL sau poporul în general asta doreşte, pe mine să nu mă voteze (la prezidenţiale - n.r.). Nu vreau să fiu un preşedinte al maşinăriei, pentru maşinărie, şi nici măcar un candidat al acestei maşinării', a spus Antonescu.

El a afirmat că a fost şi a rămas un om liber : “Liber, nu în sensul angajamentelor politice, liber în sensul raporturilor cu cercurile financiare, în sensul raporturilor cu influenţa serviciilor de informaţii, chiar cu influenţa şi cu forţa altor grupuri internaţionale, interne, masonerii, bănci şi aşa mai departe. Ştiu foarte bine că şansa, fără a avea o relaţie specială cu astfel de grupuri, este foarte mică. Marea greşeală pe care o fac cei care mă ameninţă este aceea că pornesc de la ideea că visul meu în viaţă este să devin preşedintele României. Nu este adevărat deloc. (...) Am fost socotit, cu forţa, aşa…, câţiva ani de zile, că eram omul lui Dinu Patriciu. S-a văzut că nu eram omul lui Dinu Patriciu. Apoi, trei ani, până de curând, şi probabil şi acum se mai ţipă teoria cu omul lui Voiculescu, altă prostie uriaşă. Nu sunt omul nimănui, dar nu am de gând să fiu omul maşinăriei PSD, PNL sau altceva”, a precizat Antonescu.

 


Crin Antonescu, despre zvonul candidaturii guvernatorului Băncii Naţionale a României: “O candidatură a lui Mugur Isărescu la preşedinţie nu poate fi ignorată…”


Preşedintele Senatului României, totodată preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a mai declarat, în cadrul emisiunii, răspunzând întrebării lui Ion Cristoiu, că nu poate fi ignorată o candidatură a lui Mugur Isărescu la preşedinţie.
“Mugur Isărescu, dacă ar decide să candideze la preşedinţie, că o face independent, că o face sprijinit de altcineva, nu este o candidatură pe care poţi să o ignori. Are foarte multe atuuri pentru aşa ceva. Nu am un semnal că ar candida sau nu, dar, în acelaşi timp, nu îmi influenţează mie nici candidatura, nici intenţiile, nici campania. Este, fără îndoială, dacă o va face, un candidat dintre cei serioşi. Nu este unul aşa, să fie şi el…”, a afirmat Antonescu.
jooble.org