FOTBAL. LA POARTA ALBĂ, ÎN POARTĂ, APĂRĂ  O MÂȚĂ MOARTĂ!

FOTBAL. LA POARTA ALBĂ, ÎN POARTĂ, APĂRĂ O MÂȚĂ MOARTĂ!(1601)


POARTA ALBĂ - CS MEDGIDIA: 1-1. Wow!!!!

Cât de mare trebuie sa fie miza la un joc de fotbal între Poarta Albă și CS Medgidia, încât, jucătorii echipei gazdă să fie cuprinși de febra “pandeliei cu zurgălăi” și să declanșeze valul 4 înainte de termen? Mă refer la valul 4 de apucături, gesturi nesportive, durități. Cine le permite celor de la Poarta Albă să zgârie rău peste litera regulamentului?

Cât de mare trebuie să fie rivalitatea dintre Poarta Albă și Medgidia, ca să nu iau în calcul mai multe posibile cauze subiective? De la Medgidia la Poarta Albă, facem abstracție de ceea ce simbolizează, poți să mergi pe jos...Și după un meci de fotbal care a încins spiritele? Când poți fi pocnit la liber de un nevricos!

Ce să fi mâncat domnii fotbaliști de la Poarta, înainte de meci? Melci? Poate berbeci...Spanac de la Popeye marinarul? Oricum, s-a umflat tărâța în ei, până au depășit laturile omologate ale terenului de joc!

Ca o primă consecință, tactica învățată pe de rost la antrenamente nu s-a mai potrivit cu terenul! Fotbaliștii mergeau preventiv cu poarta-n spate, precum un mare înaintaș de-al nostru, care a inventat contra naturii autobaza din careul de 16 metri!

Cine le-a băgat în cap celor de la Poarta Albă că, anul acesta, ținând cont de conjunctura politică, vor câștiga Cupa Campionilor Europeni? După cum au jucat în meciul cu Medgidia, sunt campioni la dat la “gioale” și “anti-joc”! Tactic vorbind, au doar câteva obiective să-și muște adversarul de picior, indiferent care, să se strâmbe la el ca să-l intimideze…Au încercat ei și cu domnul Gelu Hampu un soi autentic de presiune, dar nu le-a ieșit figura!

I-a ieșit însă arbitrului o mică scamatorie, cu care a anulat două goluri valabile, după cum reclama conducerea CS Medgidia, care a și înaintat un memoriu instituțiilor sportive abilitate, inclusiv Asociației Județene de Fotbal.. S-a creat un moment de confuzie. În cele din urmă, amețit de atâtea controverse, nu de altceva, tot arbitrul ne-a lămurit, fără să folosească drăcia aia electronică ce dă verdictul în toate fazele litigioase...Domnia sa a precizat că pentru Poarta Albă s-a aprobat un regulament special. Golul dat de Medgidia este valabil doar atunci cand trece printr-un ochi al plasei! Un ochi din cele normale, nici măcar cât un nod în papură! La nevoie, pot fi folosiți ochii invinețiți ai celor fără buletin de Poarta Albă!

Cât privește analiza care trebuie făcută la nivelul echipei locale de fotbal, semnalăm faptul că, din două, o poartă este apărată de o mâță moartă!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri