ZIUA DELFINULUI

ZIUA DELFINULUI(278)


Începând cu anul 2001, la începutul lunii august, mai precis pe 5 august, este celebrată Ziua Delfinului.

Delfinariile, acvariile, au devenit centre de agrement foarte populare, unde puteți afla multe lucruri interesante despre viața speciilor faunei marine. O vizită la Delfinariu reprezintă  întotdeauna o sărbătoare pentru copii și adulți!

Dacă ați fost vreodată la un delfinariu, atunci vă veți aminti cu siguranță ce impresie de neșters lasă reprezentațiile delfinilor, cu spectacole pline de bucurie și pozitivism! Sunt atât de minunați și sinceri, încât ești încărcat de ei cu energie bună și pozitivă. Nu degeaba există un astfel de tratament pentru o serie de patologii neurologice și boli ale sistemului musculo-scheletice precum terapia cu delfini. 

Delfinii au o structură similară cu oamenii. Atât noi cât și ei avem sânge cald, hrănim urmașii cu lapte, respirăm ușor și avem o inimă cu patru camere. Creșterea este aproximativ aceeași. Delfinii ating o lungime de la un metru și jumătate la doi metri, ceea ce este comparabil cu dimensiunea umană. 

Iar despre asistența reciprocă a acestor creaturi drăguțe există legende. Legăturile familiale sunt puternice între ele.  Delfinul nu te va lăsa niciodată la necaz. Se cunosc cazuri de salvare a persoanelor în pericol de  înec. Delfinii nu sunt niciodată agresivi față de oameni. 

Cu această ocazie sperăm ca publicul vizitator să înțeleagă importanța protejării acestora, precum și a mediului in care trăiesc.

#Delfinariu#cjc
jooble.org