Consiliul Județean Constanța face precizări față de reacțiile reprezentanților Asociației Elevilor din Constanța

Consiliul Județean Constanța face precizări față de reacțiile reprezentanților Asociației Elevilor din Constanța(483)Față de reacțiile reprezentanților Asociației Elevilor din Constanța, apărute în spațiul public în urma ședinței de ieri, 3 august 2021, Consiliul Județean Constanța face următoarele precizări:

Ședința de lucru, condusă de Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost convocată în scopul expunerii și analizei propunerilor și amendamentelor aduse de toți factorii interesați, la proiectul de hotărâre HCJ Nr. 155, privind transportul public județean de persoane. Mai exact, ședința s-a desfășurat sub forma unei comisii de lucru interne, formată din angajați ai aparatului de specialitate al Consiliului Județean Constanța și consilierii județeni - reprezentanți ai tuturor partidelor politice. Menționăm că activitatea aparatului de specialitate a CJC nu este una publică, motiv pentru care, la lucrările acestei comisii de lucru, nu au fost invitați factorii externi.

Recent, la sediul instituției, a avut loc o ședință pe aceeași temă, la care au participat și factorii externi interesați de proiectul ce prevede gestionarea transportului public județean. Asociația Elevilor din Constanța nu poate reproșa instituției “refuzul la comunicare”, având în vedere că, în cadrul acelei ședințe, reprezentanții elevilor, au fost invitați să își expună punctul de vedere și propunerile de îmbunătățire a proiectului de hotărâre, din viziunea și cunoștințele juridice ale elevilor. Reiterăm faptul că, președintele CJC, Mihai Lupu, a analizat și a luat în considerare, în limita prevederilor legale, toate amendamentele și propunerile transmise, atât din partea Asociației Elevilor Constanța, cât și cele venite de la grupurile de consilieri județeni și cele ale operatorilor de transport.

Redăm, în continuare, declarația Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în urma comisiei de lucru întrunite ieri, 3 august 2021:

“M-am implicat de la bun început în proiectul privind transportul public județean de persoane și consider că transparența este cea mai importantă componentă în ducerea la îndeplinire a acestuia, dar și în identificarea celor mai bune soluții pentru a rezolva problemele de transport ale elevilor și ale persoanelor cu dizabilități. Acest serviciu trebuie să fie unul corespunzător și să întrunească toate condițiile necesare unui transport civilizat în tot județul Constanța. Am ținut cont de toate amendamentele și propunerile transmise, atât de la grupurile de consilieri județeni, cât și cele venite de la Asociația Elevilor și de la transportatori. Condițiile oferite călătorilor, cât și frecvența curselor trebuie să corespundă necesităților și să asigure cetățenilor un transport public la nivel european. Nu vom mai tolera aglomerarea mijloacelor de transport sau conducatorii auto care nu respectă graficele stabilite sau capacitatea de transport a autovehiculului pe care îl operează. Pentru a lămuri toate aceste aspecte, am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții tuturor partidelor politice care fac parte din CJC, convenind cu aceștia convocarea unei ședințe extraodinare, pentru a supune dezbaterii plenului CJC, proiectul de hotărâre privind transportul public județean”.

jooble.org