Acesta este locul în care se încalcă cel mai des regulile de circulație

Acesta este locul în care se încalcă cel mai des regulile de circulație(1369)


Există în orașul Constanța o stradă unde regulile de circulație sunt, de departe, cel mai des încălcate.

Am făcut o mică experiență, zilele trecut. În decurs de numai 5 minute, nu mai puțin de 15 autoturisme au ignorat o regulă elementară de circulație: dacă este interzis, nu ai voie să intri cu mașina.

Locul cu pricina este strada Flămânda, pe care Poliția a instituit, de aproape o săptămână, sens unic, dinspre Lavohari spre bulevardul Tomis.

În ciuda fapului că șoferii care vin de pe Lahovari au un semn mare că este interzisă virarea la dreapta, plus două semne de interzis pe Flămânda, pe partea stângă și pe cea dreaptă, zeci de persoane fie nu le văd, fie pur și simplu le ignoră.

Unul dintre șoferi a fost atenționat că este interzis de către un participant la trafic, dar a preferat să meargă totuși pe contrasens. ”Nu știam că e interzis. De când?”, au întrebat alții. ”Ar trebui să pună și aici un semn de interzis, pe Flămânda. Lumea nu știe și semnele de la intrarea de pe stradă nu se văd, sunt chiar în curbă”, a declarat alt șofer.

Poliția a călcat prin zonă zilele trecute, pentru a-i avertiza și sancționa pe șoferi.

Din păcate, există pericolul ca cei care intră pe contrasens să îi accidenteze frontal pe conducătorii auto care circulă regulamentar. ”Ar trebui să stea poliția aici în fiecare dimineață, să vadă ce haos este. Ar avea sute de clienți pentru amenzi”, a spus un alt șofer.

Dincolo de această problemă, ideea instituirii sensului unic pe strada Flămânda este salutară, pentru că a reușit să fluidizeze traficul infernal din fiecare dimineață din zonă.
jooble.org