TURISM PRINTRE STELE

TURISM PRINTRE STELE(569)


O plimbare printre stele cu iubita la braț nu va mai fi un capăt de țară...Și mai ales pentru copiii noștri, atât de dornici să cunoască misterele boltei cerești...Pentru echipa de profesioniști a managerului Adrian Bîlbă, totul este posibil! Și când ai colaboratori de valoare, nu mai ai timp să-ți pierzi vremea cu niște nefericiți ai capitalismului de cumetrie...Mai ales că proiectele propuse au declanșat un interes ieșit din comun!

Pe scurt, pentru că timpul este extrem de prețios, e vorba de organizarea unor tabere de astronomie într-un spațiu adecvat, la Planetariul Constanța.

Turism printre stele. Romantic și palpitant. Tabăra astronomică, dotată cu echipamente de ultimă oră, prin ineditul ei, va reprezenta principalul punct de atracție pentru cei dornici să cunoască sistemul interplanetar. Să-l cunoască bine! Să viseze că hoinărește de la Constelația stelelor spre infinit. Dar, cu siguranță, vor fi deschise și alte trasee ale cunoașterii, după inaugurarea obiectivului. Prevăd, încă de pe acum, creșterea vertiginoasă a cererilor în căsătorie pe singurele două trepte existente pe Marte, dar care nu lasă urme în genunchi…Și mai prevăd bucuria din ochii copiilor care vor descoperi magia universului...

Turismul în spațiu, un subiect SF, are toate șansele să devină o temă de abordat din perspectiva unui viitor sigur. Vor fi organizate concursuri inedite, dar atenție la meteoriți...Nu-i numărați cu gura deschisă! Prin intermediul unor conexiuni spațiale, veți putea lua legătura cu ghicitorii în stele și în praf de stele...Poate doriți să fiți astronaut pentru o zi…Ce palpitant sună!

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este pe cale de a realiza un obiectiv de maximă atracție pentru cei care sunt fascinați de Planetariu!

Acest amplu proiect va fi realizat de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, împreună cu Muzeul de Istorie Kavarna (Bulgaria), Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, prin implementarea proiectului „O fereastră comună deschisă către misterele universului“ e-Ms Cod R0BG 528, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria. Proiectului UNIMIS va facilita participarea comunităților și economiilor din regiunea de frontieră România-Bulgaria la cooperarea în comun, pentru dezvoltarea durabilă a zonei, optimizarea potențialului turistic al regiunii transfrontaliere, prin diversificarea ofertei cu prioritizarea turismului științific.

Avantajele pentru Complexul Muzeal de Știință ale Naturii Constanța sunt:
- reînnoirea, modernizarea și dezvoltarea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, prin achiziția de bunuri și servicii pentru Planetariul Constanța, Hibrid 4K, în valoare de 600.000 de euro. Valoarea întregului proiect este de 1.498.693,99 euro.
– navigație utilizând stelele, ce are ca scop combinarea componentei științifice de navigație în Marea Neagră, utilizând observațiile formațiunilor cerești, cu atracția turiștilor față de mare;
– tabere de astronomie, ce au ca scop explorarea cerului prin intermediul telescoapelor, într-o manieră organizată;
– cursuri de astronomie;
– Programul Origins are ca scop vizitarea siturilor arheologice de pe ruta Constanța-Dobrich.

Prezent la evenimentul transfrontalier româno-bulgar “O fereastră comună deschisă către misterele universului” organizat joi, 23 iunie, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat: „Acest proiect de încadrează clar în obiectivul nostru: EDUCAȚIE. Cred că vom contribui la educația tinerilor, dar și adulții vor beneficia de o ofertă integrată: un acvariu foarte modern și dotat, Delfinariul extins, un teatru. Un proiect amplu, de la zona de recreere, dezvoltare științifică și acumulare de noi cunoștințe. E doar un început.”

Un început benefic și în ceea ce privește relațiile de colaborare dintre Consiliul Județean Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, ale căror noi proiecte vor contura un veritabil centru de agrement, cultural-educativ și științific.
 
jooble.org