Mihai Lupu, Președintele CJC:-Prin acest proiect sunt sigur că vom contribui la educarea tinerilor și de ce nu, chiar la dezvoltarea cunoștințelor adulților-

Mihai Lupu, Președintele CJC:-Prin acest proiect sunt sigur că vom contribui la educarea tinerilor și de ce nu, chiar la dezvoltarea cunoștințelor adulților-(288)


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a participat astăzi la conferința de presă organizată de Complexul Muzeal De Științe Ale Naturii Constanța cu ocazia implementării proiectului transfrontalier româno-bulgar “O fereastră comună deschisă către misterele universului”.

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Muzeul de Istorie Kavarna din Bulgaria, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanța și Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” Constanța, liderul proiectului fiind CMSN Constanța. Practic, prin acest program, CMSN Constanța va fi dotat cu echipamente de ultimă generație, printre care laptopuri, televizoare, camere video, dar și un proiector hybrid 4K, care va permite Planetariului din cadrul complexului să prezinte într-un mod revoluționar lumea fascinantă a astronomiei.

“Este un proiect inovator pentru județul Constanța, care se încadrează clar în obiectivele Consiliului Județean în ceea ce privește educația. Știința evoluează doar prin eforturile și implicarea tuturor iar metodele educației trebuie să fie adaptate permanent și să corespundă cerințelor actuale. Prin acest proiect sunt sigur că vom contribui la educarea tinerilor și de ce nu, chiar la dezvoltarea cunoștințelor adulților. Aceste investiții fac parte dintr-un program integrat, mai amplu, care va redefini această zonă și va oferi toate componentele necesare, de la zonă de recreere până la zonă de documentare științifică și acumulare de noi cunoștințe. Îi felicit pe această cale, pentru implicarea și aportul adus în cadrul acestui proiect, pe reprezentanții Academiei Navale Constanța, Colegiul Național Constanța și nu în ultimul rând pe vecinii și prietenii noștri bulgari, reprezentanții Muzeului de Istorie Kavarna” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Consiliul Judeţean Constanţa
jooble.org