VIAȚA ÎN SENS UNIC

VIAȚA ÎN SENS UNIC(955)


Dacă vrei să decimezi până la jumătate populația orașului Constanța, nu e musai să ieși în stradă încărcat cu o tonă de kalașnicoave și să tragi la întâmplare. Mai nou, întâmplarea a devenit ținta predilectă a politicienilor. În cazul lor, întâmplarea joacă un rol decisiv. Nu e musai nici să te legi cu un butoi cu dinamită ca să bubui în usa vreunei instituții care nu mai funcționează de ani de zile..Că tot suntem orașul catacombelor și al ruinelor de tot felul! Oricum, efortul este inutil din cauza țărușilor de pe marginea trotuarelor. Pe unde să scoți butoiul?

Șeful unei grupări mi-a mărturisit că prin implementarea sensului unic în viața fiecăruia dintre noi, Primăria Constanța le-a stricat toate planurile! Unii s-au dus și duși au fost până la capătul sensului unic și se vor întoarce în legislatura viitoare, când se va încerca revenirea la normalitate...La noi, fiecare cu normalitatea lui! De aceea, auzim frecvent expresia “Hei, fato, tu ești normală la cap?” Alții sunt blocați la marginea unui sens unic și încearca să sară pe celălalt!

Am ieșit cu niște prieteni în oraș la plimbare. M-am făcut de “Handel”, mascota noastră din copilărie! Nu mai știam unde mă aflu! Ne-am învârtit cu mașina în jurul țevilor de eșapament ca să găsim un loc de parcare pentru o cafea! Că tot se plângeau unii că nu avem parc de distracții! Acum poți să te distrezi cu diverse jocuri de societate. De pilda: “Ghici unde s-a mai inaugurat un nou sens unic?” Băi, fratele meu, astea nu sunt semne de circulație pentru turmele de vaci? Nu, pentru stresul colectiv, care va bubui într-o zi!

Unora le-a intrat în reflex sensul unic...Un șmecher și-a modificat arhitectura casei! Au apărut deja la vânzare case în sens unic și cu sens giratoriu. Sensul giratoriu, de regulă, se pretează acolo unde locuința are o singură toaletă. Până îți vine randul, faci o tură în sensul giratoriu!

Cum spuneam la început? Că, dacă vrei să decimezi până la jumătate populația, nu e musai să ieși în stradă încărcat cu kalașnicoave, mândria lui Putin...E mult mai simplu să-i bagi pe gât o somație pentru neplata “taxei de liniște”! Pentru cei mai mulți dintre ei, un astfel de eveniment neplăcut se poate solda cu un șoc! Pentru unii, s-ar putea să se instaleze definitiv liniștea. Mai ales că taxa este nulă și neavenită! Dar asta nu o spune nimeni din Primărie! Dacă vreunui cetățean de la bloc, care nu are nimic, nimic, îi vine rău la vederea somației și se duce...Pa, pa, pa...O amendă în plus este foarte greu de suportat în societatea în care trăim! Dar când afli că ți s-a pus în față un fals!

Ar fi interesant de văzut cine a făcut chestia asta și de ce? Cine răspunde totuși pentru repunerea în circuit a unei taxe anulate de instanță, cu o concluzie greu de demolat! Mă întreb ce funcționari sunt ăștia care nu au sesizat că taxa amintită nu mai este valabilă? Dacă debandada continuă, nu m-aș mira ca birocrația să devină un genocid!

Eram la Fundeni, la spital, pe hol, fiind internat. La un moment dat, s-a auzit gălăgie, țipete îndreptate spre mine. Unul dintre brancardieri mi-a spus scurt: “Trebuie să vă facă urgent o transfuzie de sânge…” M-am mirat, pentru că, de regulă, mă anunța medicul meu. Până să ajung pe aparate, una din asistente strigă să fiu oprit din drum, pentru că s-a făcut o greșeală...Pe viața mea? Greșeala asistentei, care a luat dosarul altui pacient, pe viața mea?

Cândva, viața mea conta! Și a mea, și-a ta, și-a altuia...Acum, însă, de când cu pandemia asta, viața noastră nu mai face doi bani! Mai scump este sacul cu care te transportă la cimitir! Care cimitir? Că, la Oradea, au început autoritățile să strângă coroanele de pe morminte! Au început cu cele legate cu sârmă! Cică oxidează! Cum așa? Brusc, după 100 de ani de existență?

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri