Limba tătară se va studia din nou, ca materie opțională, în instituțiile de învățământ din județul Constanța

Limba tătară se va studia din nou, ca materie opțională, în instituțiile de învățământ din județul Constanța(809)


 În acest sens, președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, a semnat miercuri, 28 aprilie, un protocol de colaborare cu inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Pe lângă promovarea studiului limbii tătare ca disciplină opțională și organizarea de competiții pentru stimularea performanței școlare în domeniul limbii tătare (concursuri școlare), protocolul mai are ca obiectiv și derularea de programe educative pe termen scurt, mediu şi lung cu reprezentanții Comunității tătare din județul Constanța (dezbateri, mese rotunde, conferinţe, simpozioane etc.) pe diverse teme: istorie, cultură, artă, artă culinară, tradiții, obiceiuri.

Cel mai important pas a fost, așadar, făcut în ceea ce privește studierea limbii tătare în școli, acum urmând ca membrii comunității din toate localitățile unde trăiesc etnici tătari să ia legătura cu reprezentanții filialelor UDTTMR pentru formarea viitoarelor grupe.

De asemenea, este foarte important ca fiecare dintre noi să facem cunoscut acest important proiect în comunitate, pentru a da posibilitatea tuturor celor dornici să își înscrie, pe viitor, copiii la cursurile opționale de limba tătară. 
jooble.org