BIENALA NAȚIONALĂ DE PICTURĂ  -DOINA PĂULEANU-

BIENALA NAȚIONALĂ DE PICTURĂ -DOINA PĂULEANU-(846)


Ediţia I, Constanța
 

În perioada 1 iulie – 31 iulie 2021 va fi organizată prima ediție a Bienalei Naționale de Pictură „Doina Păuleanu”.

Evenimentul omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990 - 2020, profesor în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și cetățean de onoare al județului Constanța. Doamna Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța. Mulțumită domniei sale, muzeul din Constanţa deţine una dintre cele mai mari colecţii de artă modernă românească din ţară, opere ce fac parte din patrimoniul inestimabil al României. A publicat lucrări fundamentale în domeniul istoriei artei, antropologiei urbane, dar a organizat și expoziții temporare în sălile muzeului, în care a încurajat tineri creatori pe cale de afirmare sau a oferit publicului direcții de evoluție și etape de creație ale unor personalități artistice pe deplin conturate.

REGULAMENT

Bienala de Artă ,,Doina Păuleanu’’ se adresează artiştilor plastici membri ai U.A.P. România și absolvenţilor ai Academiilor și Universităţilor de Artă.

Locul şi data desfăşurării: Muzeul de Artă Constanța 1 iulie -31 iulie 2021
Condiții de participare:
• Lucrări: pictură – ulei, acril, tempera, tehnici mixte
• Dimensiuni: latura mică minim 50 cm, latura mare maxim 150 cm.
• Lucrările vor fi prezentate corespunzător în vederea expunerii (cu sistem de agăţare, obligatoriu, înrămate sau cu canturile finisate).
• Fiecare artist poate participa cu maxim 2 lucrări realizate, în anii 2018-2021.
Înscrierea se va face online în perioada 26 aprilie – 31 mai 2021 pe adresa de e-mail: bienalaconstanta@gmail.com și va conține următoarele atașamente :
• fotografiile lucrărilor participante în format JPG (300 DPI), fișierele fiind denumite cu datele în aceasta ordine: autor, denumire, anul, dimensiunile, tehnica. Fotografiile nu vor conține ramă, doar dacă aceasta este integrată lucrării. Calitatea imaginilor trimise poate influența rezultatul selecției lucrărilor participante.
• cv sumar, în format digital, cu următoarele date: nume, prenume, data nașterii, numele ultimului nivel de învățământ de artă absolvit, telefon, mail, filiala UAPR (daca este cazul) sau localitatea de domiciliu (scris cu litere Times New Roman 12)

Rezultatul selecției va fi comunicat pe 7 iunie 2021 pe email-ul artiștilor, pe site-ul Muzeului de Artă Constanța și pe contul de Facebook al muzeului.

Lucrările acceptate trebuie trimise în intervalul 8 iunie- 25 iunie 2021.

Jurizarea va avea loc în intervalul 1 iulie – 28 iulie 2021.

Finisajul și premierea vor avea loc în data de 31 iulie 2021.

Componența juriului va fi comunicată ulterior.

Premii: Premiul I – 5000 lei
Premiul II – 4000 lei
Premiul III – 3000 lei
Mențiunea I/II/III – câte 2000 lei

Trimiterea lucrărilor:

Fiecare lucrare va avea pe spate o etichetă care va conține obligatoriu următoarele informații: nume, prenume, titlul lucrării, anul, tehnica, dimensiuni, adresa, email-ul şi telefonul autorului.

Lucrările vor fi trimise PRIN CURIER, pe adresa Muzeul de Artă Constanța, Bd Tomis 82-84 Constanța, telefon 0788769761. Coletul va purta mențiunea PENTRU BIENALA DE ARTĂ ,,DOINA PĂULEANU’’.

Solicităm ambalarea lucrărilor în cutie de carton astfel încât să fie bine protejate atât la trimitere cât şi la returnare.
În interiorul coletelor ce conţin lucrările mai multor artiști solicităm lista cu autorii.

Pentru siguranța returnării lucrărilor, insistăm ca pe colet să vă scrieți adresa completă, inclusiv numărul propriu de telefon, totodată în colet introduceți o foaie cu nume destinatar, adresa, telefon, pentru a fi lipită pe colet la returnarea lucrării.

Fiecare expozant va primi alături de lucrare Catalogul expoziţiei.

Organizatorii au dreptul de a folosi reproduceri după lucrările expuse, în scopul promovării expoziţiei, în materiale publicitare, cu scop de informare, marketing şi educațional, fără plată către autor.
Returnarea lucrărilor se va face în maxim 45 de zile de la închiderea expoziţiei pentru participanții nerezidenți.

Costurile trimiterii şi returnării lucrărilor vor fi suportate de către fiecare participant.
Participanții rezidenți sunt așteptați în maxim 10 zile de la încheierea expoziției pentru ridicarea lucrărilor.

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor în timpul transportului.
Pe întreaga perioadă a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările.

Conform Regulamentului 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceeea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestora, aplicat în toate statele Uniunii Europene, solicităm fiecărui participant să-și prezinte explicit acordul sau dezacordul pentru înscrierea datelor personale în catalog, la finalul CV-ului.

În situația neacordării unor premii, juriul își rezervă dreptul de a redistribui sumele respective prin atribuirea mai multor mențiuni. Cuantumul premiilor anunțate constituie suma netă.

Persoană de contact bienală: Ioana Predescu  0742506225.

Exemplu cv scurt:
Popescu Maria
3.10.1980
Master Universitatea Națională de Arte București
0742343536
mariapopescu@yahoo.com
Filiala Bucuresti
Sunt de acord cu înscrierea datelor personale în catalog.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri