GUVERNUL SE CEARTĂ CU MORȚII!

GUVERNUL SE CEARTĂ CU MORȚII!(969)


În loc să-i lase să plece în condiții normale pe lumea cealaltă, Guvernul se ceartă cu morții! Acum și-au găsit să se contrazică și să se ia în gură! Îi spune unuia dintre ei: “Băi, mortule, ne lași?” În fapt, îi șicanează! Le dă adunarea la toți într-un sicriu, după care le ordonă tot felul de exerciții macabre.

Am ajuns să vedem din abundență scene grotești pe care, în alte condiții, le-am fi atribuit unui exces de umor negru! Chiar și râsul negru este sănătos, dar ceea ce vizionăm de ceva zile la televizor, nu are nici o legătură cu umorul...Ci mai repede cu sadismul, cu lipsa de civilizație, omenie și ce vreți să mai adăugați dumneavoastră aici…

Guvernul se ceartă cu morții!
Cer și ei, la sfârșitul vieții, chiar dacă infectați de virus, să fie îngropați normal și civilizat, nu ca niște câini vagabonzi...La noi, bătaia de joc a atins cote inimaginabile!

Guvernul se face că nu aude!
Morții își cer drepturile. Pentru că sunt foarte slăbiți, au solicitat să fie reprezentați de cei care participă la marșurile de protest.

Guvernul se face că nu pricepe despre ce este vorba! Face pe prostul! Dar mai era oare nevoie? Haos la gropile săpate astăzi.

De când mă știu, decedatul, indiferent de unde provine el, bogat sau sărac, are sau, mai bine-zis, avea parte de o înmormântare civilizată, cu respectarea unor ritualuri și cu soborul aferent de preoți...De aceea, sunt de-a dreptul scârbit și înspăimântat de ceea ce am văzut la televizor în ultimele zile..Ca-ntr-un film de groază! Dar mai mult înspăimântat, în situația macabră de a sigila morții, dezbrăcați, în saci de plastic!

Deja am sesizat o curiozitate. Un mort era așezat în sac în poziția fătului aflat în pântecul mamei! Așa a venit pe lumea asta! Așa a plecat pe lumea cealaltă! Nu cred că mortul în cauză are vreun avantaj de partea sa...Ca să-l pui la borcan, îți trebuie foarte mult formol! La ce bun atâta efort cu formol de vreme ce Puterea vrea să scape prin metode empirice de morți…

Anularea înmormântărilor, în sensul desființării unor ritualuri, a pecetluit ruperea noastră de trecut. Nu știu cum de se mai încurca, domnii guvernanți, cu minimul de formalități rămase în vigoare! Cine îi împiedică să construiască repede câteva crematorii legate între ele printr-un nod de cale ferată și să treacă la treabă!

Va fi un câștig de imagine pentru patria noastră. Cum așa? Păi când vor debarca industriașii capitaliști la noi în țară, vor exclama: “În România iese fum! Asta înseamnă că se muncește!”

Da, iese fum. Dar iese fum din mințile încinse ale celor care accelerează România în cerc cu frâna de mână trasă! Ăștia ne-au anulat dreptul de a fi înmormântați în locurile indicate de noi, adică alături de familie. Vorbesc din mormânt! Cine? Toți morții! Câțiva dintre ei solicită să-și ducă singuri crucea. Dacă tot și-au dus-o o viață întreagă…

Cu puțin timp înainte să moară, m-a chemat la el și mi-a dat un plic sigilat pe care mi-a spus să-l desfac după plecarea lui în ceruri. Ceea ce am și făcut...E vorba de tatăl meu. În plic erau trecute dorințele lui pentru înmormântare...Să-i pun decorațiile și stiletul pe piept, fără fanfară, să o las pe sora mea să se marite, să-i servesc pe cei veniți la priveghi cu vin, cafea și țigări...Dacă murea astăzi, nu puteam să-i îndeplinesc nici o dorință!

Trag concluzia că norocul contează peste tot...Și la cel în viață și la cel mort! Pe unii îi îngroapă în pământ și pe alții îi îngroapă în restricții!

Se pare că, în sfârșit, se va realiza modificarea ordinului de ministru care reglementează accesul apropiaților la pacienţii cu COVID-19 care sunt internaţi în spital şi despre organizarea înmormântărilor.

Ordinul dat da, dar năravul?

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri