CA ȘI HALATUL, CÂT COSTĂ PARCAREA? ȘI RAPORTUL, UNDE-I RAPORTUL?

CA ȘI HALATUL, CÂT COSTĂ PARCAREA? ȘI RAPORTUL, UNDE-I RAPORTUL?(1186)


Vergil Chițac a “înghețat” de tot Primăria Constanța! S-a ascuns în frigider ca să păcălească lumea de 1 aprilie și cineva, care nu cunoștea scenariul, a trântit ușa la utilaj!

Primăria Constanța a “înghețat”! A înghețat-o Chițac! A înghețat-o din punct de vedere al activităților promise în programul său electoral. Beton de la nea Anton! Ca în povestea lui Harap Alb, e suficient să sufle de două ori asupra Primăriei și o transformă în țurțuri...Bașca gerul de afară.

O să spuneți că este prea devreme ca să-i cerem edilului șef un raport de activitate pe perioada în care s-a aflat la conducerea orașului Constanța. De când practic s-a iscat un adevărat tărăboi. Programul Parcarea este pe cale să dezbine coaliția din fruntea Primăriei. Insistă unii ca Vergil Chițac să iasă la raport!

Dar, cetățene (când rostesc cuvântul cetățene, mă trec mii de fiori) la ce-ți trebuie raport, când Felicia Ovanesian îți poate furniza date mai multe și mai colorate! Se simte peste tot nesiguranța celor care fără voia lor au fost azvârliți în oala cu ciorbă a unor canibali din politică. Angajații Primăriei au o stare de amețeală ca și cum acum au coborât din avion! “Încotro ne îndreptăm?” Aceasta este întrebarea lor. În loc de răspuns, primim statistici cu plombe cu flori și alte aventuri pe arătură!

Cam slăbuță oferta lui Chițac! Doar flori în mii de culori! Încerc să identific câteva din frământările sale personale:

1. Primarul a intrat în conflict cu toată lumea, convins că nu are nevoie de sprijinul nimănui! Dumneavoastră chiar credeți că un ditamai amiralul acceptă ca oricine să-și bage nasul în treburile lui și, aici e aici, să primească sfaturi de la vreun civil șmecherit?
2. Cum să facă front comun cu partidul său de vreme ce aici nu-i cântă nimeni în strună cu dedicații!
3. El vrea ca PNL să-i dea lui primul “bună ziua”!
4. În loc să facă pace cu presa, și-a organizat o mică poliție ca ac de cojocul acesteia! Ca nu cumva să credem că dumnealui glumește, și-a tras și un consilier specializat în a pune piedici jurnaliștilor care “scriu urât” despre primarul Constanței. Cu ajutorul lui Măndilă, care de presă nu are milă, Chițac speră să desființeze presa rea, urâtă și balcâză…
5. Altă prioritate. Să încheie cu bine campania “Dați copiilor dulciuri și aliaților noștri funcții!” Cam sărăcuță ofertă, drept să spun. Pentru cei de la coadă, sărăcuță rău de tot! Am senzația că unele sunt făcute la mișto!

Dau un exemplu. În timp ce Feliciei Ovanesian i s-a pus totul pe tavă, Bogdan Chircorian a fost numit șef peste cartierul săracilor! Între domnia sa și obiectul muncii sunt foarte multe discrepanțe. E ca și cum ai pune un cocoșat să joace în rolul principal din “Lacul lebedelor!” A lucrat ani de zile în televiziune la București. A condus fosta televiziune locală a PNL și a muncit pe brânci pentru Vergil Chițac. De la televiziune la administrator în cartierul săracilor, îmi sună a retrogradare!

Dar, în fine, nu este treaba mea, este treaba lor!
Cât timp unii își mai negociază una, alta, Primăria Constanța zace în parcare, la un pas de...uitare! Până la urmă, cât costă parcarea? Dar gașca de consilieri, directori și city manager la un loc, care au promis o "ConstanțaAltfel"?!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri