Taximetriștii din Constanța nu sunt de acord cu noul regulament al serviciului de transport și amenință cu proteste

Taximetriștii din Constanța nu sunt de acord cu noul regulament al serviciului de transport și amenință cu proteste(1253)


Într-un comunicat de presă, Camera Națională a Taximetriștilor din România (CNTR) – Filiala Constanța, informează că ”Taximetriștii din Constanta nu sunt de acord cu noul regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanta pe care primăria vrea sa îl impună începând cu sezonul estival 2021.

– nu sunt de acord cu reducerea numarului autorizatiilor taxi de la 1750 la 1262 (4/1000 de locuitori) înaintea unui recensamint care va avea loc chiar în cursul acestui an
– nu sunt de acord cu scoaterea de pe piață a masinilor mai vechi de 10 ani pentru care primăria a eliberat autorizații de taxi.
– nu sunt de acord cu suspendarea autorizației taxi pentru o perioadă de la 1 – 3 luni in cazul sanctionării șoferului
– taximetriștii sunt pentru o ținută decentă (făra șlapi, făra maiou) dar nu sunt de acord cu un anumit cod vestimentar impus
– camera intenționează organizarea unui miting de protest în fața Primariei Constanța cu un efectiv de 500 de taxiuri”

Reamimtim că că în noul Regulament este prevăzută inclusiv obligativitatea adoptării unui cod vestimentar.

„Am hotărât să fie permanent o pereche de pantaloni lungi, încălţaţi, adică să nu fie în şlapi sau altă încălţăminte care nu se potriveşte codului vestimentar pe care îl adoptăm împreună. Trebuie să aibă cămaşă care va fi obligatoriu uni şi în culori neutre. Pe timp de vară vor purta cămaşă cu mânecă scurtă şi am hotărât ca tricourile să fie polo. Vor fi controlaţi şi încurajăm cetăţenii să facă, să nu spunem reclamaţii, dar să ne atenţioneze, pentru că spiritul civic trebuie dezvoltat din ce în ce mai tare”, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu.
jooble.org