Toleranță ZERO pentru actele de vandalism

Toleranță ZERO pentru actele de vandalism(724)


La Constanța, distrugerea bunului public ridică în continuare probleme. Şi nu este vorba despre materile slabe calitativ, ci de gradul de civilizaţie al constănțenilor.

Doi indivizi au fost surprinși zilele trecute pe strada Mihai Viteazu în timp ce scoteau stâlpii pentru protecția pietonilor amplasați pe domeniul public. Incidentul a fost descoperit de reprezentanții SC Confort Urban SRL, fiind solicitată intervenția Direcției Generale Poliția Locală.

În urma verificărilor, indivizilor li s-a aplicat o amendă contravențională de 1.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de aducere a bunului la starea inițială. Conducerea societății a depus plângere penală, fiind întocmit dosar penal pentru distrugere de bunuri.

Persoanele în cauză au „justificat” actul de vandalism prin faptul că stâlpii de protecție blocau accesul utilajelor și al autovehiculelor care transportau materialele de construcții.

Beneficiarul lucrărilor nu a înștiințat SC Confort Urban SRL cu privire la acest aspect. În acest sens, nu a fost emis un acord de refacere a trotuarului și nu a fost depusă o cerere prin care să se solicite dreptul de acces.

Pentru a evita apariția unor incidente similare, persoanele se pot adresa SC Confort Urban SRL pentru a fi consiliați cu privire la pașii pe care îi au de urmat pentru obținerea avizelor necesare.

Primăria Municipiului Constanța face apel către toți locuitorii să păstreze în condiții bune dotările aflate pe domeniul public.

Cetățenii care întâlnesc astfel de cazuri sunt rugați să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri