Carantină prelungită la     Constanța!

Carantină prelungită la Constanța!(706)


Având în vedere faptul că numărul persoanelor care contactează zilnic noul coronavirus nu a scăzut suficient pentru ridicarea măsurii de carantinare zonală a municipiului Constanța și în urma deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de prelungire a carantinei cu încă 14 zile, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (C.L.S.U.) pentru a stabili măsurile ce vor fi aplicate în următoarele 2 săptămâni.

Astfel, conform Hotărârii C.L.S.U. nr. 17 din 18.12.2020:

 - Persoanele care sunt nevoite să străbată orașul o pot face pe bulevardul Aurel Vlaicu, începând de la intersecția cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu și pe șoseaua Mangaliei, pe tronsonul cuprins între intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu și DN 39E.
 - Căsătoriile vor fi oficiate în prezența a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirilor, respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.
 - Persoanele fără aparținători vor fi sprijinite de angajații Direcției Generale de Asistență Socială Constanța pentru aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate.
 - Persoanele fără posibilități vor primi pachete cu alimente de bază pentru asigurarea subzistenței.
 - Colegiul Farmaciștilor Constanța va fi informat cu privire la obligativitatea asigurării aprovizionării cu medicamentele necesare tratamentului uzual al populației prin unitățile farmaceutice.
 - Piețele din municipiul Constanța vor funcționa cu respectarea măsurilorde distanțare și de igienă. În interiorul piețelor este obligatorie purtarea măștii de protecție în așa fel încât să acopere atât nasul, cât și gura, comercianții sunt obligați să poarte mănuși, iar cumpărătorii au obligația de a se dezinfecta la intrarea în piețe și de a nu pătrunde dacă acestea sunt aglomerate. Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța și administratorii piețelor private se vor asigura de aplicarea cu strictețe a măsurilor care să răspundă nevoii de protecție atât a comercianților, cât și a cetățenilor care vin să își facă cumpărăturile.

Totodată, atragem atenția că potrivit Institutului Național de Sănătate Publică „orice persoană care a purtat masca/echipamentul de protecție corespunzător și a respectat distanțarea fizică NU ESTE CONSIDERATĂ CONTACT DIRECT”.

Respectați măsurile de distanțare și igienă.

Fiți responsabili! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri