UN GENERAL, DE ȘASE LA GUVERN!

UN GENERAL, DE ȘASE LA GUVERN!(1080)


În copilărie, jucam un joc care a ajuns proiect pe masa ONU. Motto: Țară, țară, vrem ostași! În final, a fost inclusă vocea președintelui Iohannis. Pe fază, acesta s-a învățat să răspundă ca la chestionar. Reiau jocul cu domnul președinte Iohannis în rolul principal. Țară, țară, vrei ostași? Nu, pentru că am recoltat grâul. Țară, țară, vrei ostași? Nu, pentru că am recoltat porumbul. De câte ori guvernanții noștri se poticnesc într-o chestiune de importanță națională, vaicărindu-se că nu fac față crizei, se agață de vipușca Armatei Române, ca să-i scoată din rahat! O gașcă întreagă de miniștri se mută de colo până colo de parcă ar fi, te rog să mă ierți, cu toții beți!

Armata, să vină! Armata, să ne ia cu lopata! De ce? Pentru că nu sunteți capabili, domnilor civili, să croiți un guvern nou, după chipul și asemănarea dumneavoastră? Că nu aveți un om în stare să asigure măcar un interimat în fruntea guvernului! Pe noi, pauzele lungi și dese interimatele astea prelungite și adăugite ne omoară! Și ne mai omoară ceva...Orgoliile boierești, dar prostești, ale parveniților care se visează premierul României! Nici nu au avut curiozitatea să afle de la Ludovic Orban cum este dincolo, în infern! Guvernul României este condus în prezent de un domn general, de parcă am fi în stare de asediu!

Ca imagine, în Europa, o fi bine cu un general în fruntea Guvernului? Un general și o mână de civili care așteaptă să fie omologați ca miniștri...Constat cu îngrijorare că unora le place să se joace de-a războiul! În fapt, își trădează slăbiciunile...Și ca să nu intre cu oiștea-n gard, preventiv, au pus un general în locul unde ar fi trebuit să stea un politician! Dar, stupoare, generalul a prins viață și a început să destituie miniștrii din celula condusă de fostul premier!

Credeați că generalii acceptă să stea de șase la Guvern? Poate nu știți câte fițe face un amiral de când a fost clasificat primar! Concluzia. Un general, de șase la guvern!
 
jooble.org