PORCUL LUI CIOLACU

PORCUL LUI CIOLACU(1018)


Se întâmplă și în politică tot felul de lucruri ciudate, unele de plâns, altele de râs și altele care țin direct de noroc sau ghinion.

Ludovic Orban a funcționat foarte bine ca prim ministru și, cu toate astea, a fost sfătuit să își dea demisia! Părerea mea. Când a acceptat funcția de prim ministru, țara era cuprinsă de metastază. Doar un nebun s-ar fi legat la cap fără să-l doară! De peste tot, ne pândesc furtunile declanșate de diverse crize. Cea mai grea: criza sanitară. Victime: cât în două războaie mondiale! O luptă dură peste tot!România pârjolită și îngenuncheată de pandemie.

În acest decor sumbru și-a desfășurat activitatea premierul. Când PNL muncea, PSD se relaxa! De pe această poziție, cu un PNL cocoșat de griji, s-au desfășurat alegerile parlamentare...Și așa, epuizat de atâtea sacrificii, PNL tot ar fi câștigat alegerile. Cu o condiție universală. Să fi făcut unele concesii. Amintesc de reacțiile celor supărați că nu vor putea circula de Sărbători, ca să-și taie ei porcul unde vor! Ca atare, au votat pentru PSD! Ce vreți, unora le place șoriciul gros!

Ludovic Orban și-a dat demisia... Un gest cu care nu suntem obișnuiți, mai ales la acest nivel, dar care poate fi luat ca exemplu de ceilalți politicieni. Domnia sa și-a motivat decizia luată printr-un discurs scurt și la obiect, fără pauze melodramatice, cum procedează interpreții de manele...

Motivul sau motivele? Orban își asumă răspunderea în ce privește pierderea alegerilor parlamentare și, în partea a doua a motivației, nu vrea să fie acuzat că se agață de funcție!Chiar așa, de ce s-ar agăța de această funcție, acum, când traversăm cea mai neagră perioadă din istoria existenței noastre? A fi, în zilele noastre, prim ministru al României, înseamnă că ești fie patriot, fie aventurier...Ludovic Orban a acționat ca un patriot. Nu a primit un dar sau o broșă, precum doamna Veorica ...I-a fost încredințată țara ca să o scoată din criză. Și a scos-o parțial. Oricum, a menținut un echilibru, nu a pierdut hățurile ca alții...
Sacrificiul lui nu contează?

Se aude doar vocea lui Ciolacu, înjurându-l cu scuipați la gură pe Orban! Înainte de alegeri, îl căutai cu manualul de zoologie în mână, pentru că omul își schimbă foarte repede penajul! Dacă nu erau porcarii supărați că Guvernul nu-i lasă să-și taie porcii, nu știu dacă Ciolacu mai era atât de vioi!

Porcul lui Ciolacu și-a făcut datoria! El respectă tradițiile!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri