Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu despre Mișcarea Populară Constanța: „Nu e Palaz, va fi altcineva!”

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu despre Mișcarea Populară Constanța: „Nu e Palaz, va fi altcineva!”(1274)


Marian Preda, decanul Facultății de Sociologie din Universitatea București, a fost propus președinte al Fundației Mișcarea Populară, fundația lansată de mai multi consilieri prezidențiali dupa congresul PDL. Marian Preda, autor al unor studii despre sistemul de pensii, migrație sau consum de droguri, a condus Comisia prezidențială pentru analiza riscurilor sociale și demografice, comisie care a realizat în septembrie 2009 un raport intitulat „Riscuri şi inechităţi sociale în România”. Marian Preda a declarat că propunerea de a conduce Fundaţia i-a fost facută de Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale.
Marian Preda a făcut parte din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), organism ştiinţific care a decis că premierul Victor Ponta şi-a plagiat lucrarea de doctorat.

Palaz va fi doar în echipă

Mişcarea Populară a fost anunţată deja la nivel de proiect civic. Palaz şi-ar fi oferit serviciile celor care în aceste zile se organizează de sus în jos în propagarea proiectului în toată ţară. Ceea ce ne-a atras atenţia într-o primă fază este apariţia „Mişcării Populare Constanţa” pe site-ul de socializare Facebook. Contul a fost rebranduit pe scheletul fostului deja „Noul PDL Elena Udrea”, atribuit că ar fi fost creat chiar de Palaz după întâlnirea avută acum două săptămâni cu Udrea la Constanţa.
Fostul prefect nu a negat categoric că nu ar fi interesat de această construcţie politică în care vor încăpea probabil, cu timpul, şi alţi foşti susţinători ai moţiunii Elena Udrea.


Se caută un universitar!

Surse politice susţin că s-au cerut deja mai recomandări pe plan local. „Avem profilul, căutăm persoana care să îmbrace acest profil”, a precizat un preşedinte de organizaţie a unui partid cu reprezentare locală. Propunerile remise către Bucureşti provin din rândul Universitarilor de la „Ovidius”. Pe surse, în cărţi pentru a primi propunerea de a prelua frâiele Mişcării Populare la Constanţa sunt universitari de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice sau de ce nu un reprezentaant al Facultăţii de Ştiinţe, respectiv fizicianul, Mihai Gârţu, care a avut o atitudine tranşantă în scandalul de plagiat în care a fost implicat premierul Ponta. De asemenea, alţi universtari care s-ar mula profilului căutat de iniţiatorii Mişcării Populare ar putea fi întruchipat de Marius Cojocaru de la Facultatea de Istorie, Enache Tuşa, de la aceeaşi facultate, care susţine un doctorat în sociologie, dar şi alte câteva nume.
 
jooble.org