PĂLĂRIERII PRIMARULUI CHIȚAC

PĂLĂRIERII PRIMARULUI CHIȚAC(652)


Nu o cunosc pe doamna Felicia Ovanesian! Unii spun că ar fi "muza" primarului Constanței în probleme de administrație, alții zic că ar fi noua noastră "doamnă de fier"... Care are o mare pasiune. Probează pălării pentru domnul primar Chițac!

Domnia sa te întreabă cu ce crezi că ar trebuie să-și înceapă domnul Chițac mandatul...Care ar trebui să fie prioritățile domniei sale! Păi, ne întoarcem din nou la populisme? Ridicăm din nou în slăvi conducerea colectivă? Reactivăm, după perdeaua unei false democrații, Marea Adunare Națională? Culmea, în condițiile în care primarul nici nu și-a început activitatea? Sau, mă rog, abia dă semne că își scoate capul din ceața în care a intrat, urmând a fi, dacă nu cumva a și fost, instalat în funcție. 

Am senzația că inițiativa Feliciei Ovanesian, cam prea voluntară, i-a făcut un mare deserviciu domnului primar! Noi știam că Vergil Chițac a câștigat Primăria Constanța cu un program care abundă în priorități! De ce ai nevoie de un nou referendum? Important era să aflăm nu care sunt prioritățile, ci care dintre ele se află în lucru, dacă, evident, primarul a început lucrul!

Sigur, dacă Felicia Ovanesian este pasionată de prioritățile urbanistice, singurul în măsură să ne vorbească despre viitorul Constanței este omul de afaceri Comănescu, de la GSP, el fiind acel Brâncuși care l-a creat cu migală, folosind dalta, ciocanul și nava lui de ranfluare, pe primarul Chițac...

În rest, este dreptul cetățeanului să își dea cu părerea, dar nu pentru a fi luat la șuturi în situația în care răspunsul nu este pe placul doamnei Ovanesian! Care, într-un final, mi-a replicat că dumneaei nu răspunde de Primărie! Și, atunci, de ce te amesteci unde nu trebuie, stimată doamnă?

Am răspuns și eu, cu o glumă, la un chestionar al Feliciei Ovanesian de pe facebook, în care erai întrebat ce crezi că ar trebui să schimbe prioritar Vergil Chițac la debutul său în cariera de primar al orașului Constanța! Eu am zis, după ce am ridicat cuviincios două degete sus,  "Pălăria. Domnul primar Chițac să-și schimbe pălăria, pentru că asta nouă, pe care a primit-o recent, este mult prea mare pentru domnia sa!" Intrată extrem de furioasă în carapacea pălărierului specializat, m-am trezit cu doamna Ovanesian că îmi sare nervoasă direct în cap...

Concluzia ei coincide cu teoria fabricilor și uzinelor aflată în vigoare la pesediști. Dai în mine? Dai în fabrici și uzine!E drept, acum, în PSD, dă fiecare în cine apucă! Dai în primarul Chițac? E nașpa! Drept pedeapsă, riști să faci de planton, freci puntea după metodele lui Băsescu, genuflexiuni...

Pe scurt, pentru că mi-am permis să fac o glumă pe seama pălăriei domnului primar, Felicia Ovanesian spune că sunt un frustrat! Un frustrat? O fi de bine? O fi de rău? De ce? Pe-n ce? Norocul dumneaei că am terminat rezerva de "vetreol". Intenționam să i-o dăruiesc pe post de ojă pentru unghii.!

Frustrat? Cu "vetreol" sau fără "vetreol'"? Frustrat pe bază de Comănescu-GSP ? Poate că așteptările doamnei Ovanesian au fost mult mai mari în balamucul declanșat de alegerile locale și acum a constatat că politica este ceea ce a fost dintotdeauna, o curvă! Îmi cer scuze, doamnă, dar se întâmplă ca și frustrații să mai comită câte o indecență!

Poate domnul Comănescu, de la GSP, se simte frustrat că preferatul său la Primăria Constanța, Vergil Chițac, a repetat clasa, fiind obligat să aștepte încă 4 ani ca să își vadă visul cu ochii! Dacă asta, dragă doamnă, corespunde cu modelul de frustrare pe care îl invocați...

Până la urmă, nici nu a fost o glumă, ci o sugestie...Ce este rău în chestiunea asta? Am constatat, cu simțul meu estetic, că primarului nu i se văd ochii de sub noua sa pălărie! Mai ales dacă își pune și masca pe figură...Dacă-i pui pălăria și cu masca, nu-l mai cunoaște nimeni! Îl confundă lumea cu Zorro! Fără nici un avantaj pentru Chițac.

Nu vedeți că populația îl vrea tot pe Cattani în fruntea Protecției Consumatorului și pe Radu în fruntea orașului Mangalia? Am semnalat pălăria ca un bun cetățean al orașului ce sunt și cu simțul civic dezvoltat. Dacă aveam posibilitatea, i-aș fi spus același lucru direct, adică în față ! Dar domnia sa, adică domnul primar, cel cu pălăria, nu stă de vorbă cu cei care fac parte din presa frustrată și destrăbălată și care nu poartă pălărie...Sărmanul Kircorian, a înconjurat Primăria, timp de două săptămâni, ca să-mi facă o intrare pe teme profesionale la domnul primar! Aiurea.

Oricum, înțeleg că orice inițiativă de acest gen este nulă de drept și din start... Poate că am intrat deja în "Programul liniștea-Cod Mucles", pentru că oamenii de afaceri vor liniște și pace! Cu presa la perete. În această schemă, nici nu aude,nici nu vede! Aș fi vrut să verific informațiile de mai sus,dar ziarul "Timpul" nu a fost niciodată primit la GSP!

Mă întorc la pălăria primarului Chițac. Preferă din comoditate modelul purtat de Decebal Făgădău? Schimbați pălărierul! Dacă îl întâlneam pe stradă, zău, îi spuneam direct. "Domn Chițac, v-a căzut pălăria în gât!"

Mi se mai impută că tratez cu neseriozitate problemele orașului! În ce calitate mă judecă Felicia Ovanesian? Și tovarășa Borodi, de la PCR, m-a întrebat de ce am folosit într-un pamflet termenul de "tacâm de pește"! Ce am vrut să spun? Că poporul nu are ce mânca? Ce sentință îmi pregătesc noii politruci care se vor plimba printre picioarele primarului Chițac, demn, precum motanul Dănilă, și care de șoriceii din PSD nu are milă!

Presupusa mea neseriozitate față de pălăria domnului primar poate căpăta și alte nuanțe mult mai grave? Încă o glumă și voi fi blamat cine știe cum! De la o glumă de-a mea, m-am convins că unii dintre cei ajunși în poala Puterii devin inflexibili, reticienți și chiar nervoși! Iar în raport de comunicare cu ziarul nostru, deosebit de agresivi!

Pe Felicia Ovanesian o râcâie tot timpul ceva legat de ziarul nostru și eu sunt frustratul! Noua conducere a Primăriei Constanța introduce pamfletul sub puterea restrictivă a embargoului! Domnul primar Chițac se jură că nu are nimic de împărțit cu presa...Aiurea.Domnia sa a avut și continuă să aibe câte un cui pentru presa care îl critică și pentru aripa din PNL care nu l-a vrut dintotdeauna primar!

    
jooble.org