DEMISIA ÎN ZIG ZAG, MARCA FELIX STROE!

DEMISIA ÎN ZIG ZAG, MARCA FELIX STROE!(1682)


Felix Stroe și trupa sa de teatru pentru naivi ne-au oferit un regal de farse, păcăleli, cimilituri, șmenuri actoricești și vorbe de duh urât mirositoare. Cei interesați au trecut prin câteva probe de mimică, au făcut gargară la liber cu pietriș.

Am asistat practic la un regal de păcăleli puse în scenă de inegalabilul Felix Stroe, artist al poporului, chiar dacă ultima oară populația județului a uitat să îl voteze!

Confuzia a fost generată de faptul că Stroe a făcut pe mortul în păpușoi, depășind timpul alocat acestei probe! Era răcoare și l-a furat somnul! Noroc că nu a avut soarta lui Nicu Moga, “mâna lui dreaptă”, care a făcut și el pe mortul în păpușoi! Dar a rămas așa, fiind dat dispărut, deși deține o funcție importantă în PSD Constanța! Ca un făcut, de câte ori e nașpa în politică, dumnealui dispare în ceață, deși i s-a spus că nu e bine! Nu-i așa, chestore ?

Vă aduceți aminte cum a tulit-o de la Ministerul de Interne, după doar câteva zile de la numirea sa în funcția de șef al acestei instituții! Acum, când vede cât de slabă este prestația actualului ministru de Interne, cred că îi vine să-și dea cu tesla într-un loc anume!

Mortul în păpușoi - o probă pe care, dacă nu o respecți, nu faci prea mulți purici în politică...Felix este un maestru desăvârșit...Știe când să pozeze în victimă, chiar dacă la București nu i-a mers figura și i-a stat ceasul!

Joi seara, Teatrul pentru proști a debutat cu un scenariu de zile mari, în care Felix apare, căindu-se de mama focului, în postura omului simplu de pe care curg zdrențele de firmă...Pe fundal, se aude doar vocea lui, scâncind. Citez:
“Văleu,văleu, la Parlament, nu vreu!”

Felix se împotrivește precum la o arestare efectuată și televizată în direct la primele ore ale dimineții, când nici nu ai apucat să faci ochi...Ouă ochi vreau să zic.

Deși se împotrivește cu vehemență, Felix este împins de la spate, câtă delăsare!, de o grupare de primari, foști trompetiști în diverse plutoane de pompieri voluntari. Ei cer ca Stroe să nu părăsească partidul și să rămână!!! pe liste pentru alegerile parlamentare.

Nu și Bucureștiul! Stroe face ceea ce face el cel mai bine. Face pe mortul în păpușoi! În realitate, sunt primarii care speră, dacă ajunge dumnealui senator, ca porcul să zboare din nou în direcția lor de mers cu aceeași călăuză… În fapt, sunt primarii “cioclii” care l-au îngropat pe Horia Țuțuianu! Cei care studiază teatrul pentru proști, doar ei, chiar cred în vorbele lui Stroe!
“Băi, ce ne facem, cum o dregem, că șefu nu mai vrea locul eligibil pe care i l-am rezervat în Parlamentul României! Să ia măcar parcarea!”

Secvența cu refuzul lui Felix cuprinde lungi pasaje din “Ursul păcălit de vulpe”, “Șarlatanii”, “Scufița Roșie”, ”Avarul”. “Am fost 16 și am rămas doar eu!” Adică el, Felix.

Scena monumentală este aceea în care, smulgându-și părul!!! din cap, Felix Stroe anunță că renunță la candidatura sa pentru Parlamentul României! După care în culise se aud chicote și replici de genul  “Îți place ce le-am făcut ?”

Să vezi și să nu crezi! Chiar așa? Refuzul este primit cu hohote de râs! Felix și modestia au lăsat cu gura căscată România! Un personaj important îmi șoptește: “Domnule,Felix nu se lasă niciodată! Chiar dacă îi ții cuțitul la os!”

Din mulțimea de cadre aservite domniei sale, au mai rămas doar câțiva pitici, Felix jucând rolul Albei ca Zăpada. Deși nu deține calități feminine! Se prefigurează fuga în zig zag a lui Felix Stroe din PSD! Cu toate că i-a stat la dispoziție, în perioada în care a fost director general la RAJA, un elicopter care decola sau ateriza de sub geamul biroului său, deocamdată, preferă mersul pe jos, în aer liber, vorbind despre sănătate, că-i mai bună decât toate!

Și atunci, de ce a mai declarat un veritabil tărăboi în PSD? Familia Dumitrache nu este la fel de celebră ca familia Addams, ba chiar deloc, dar trebuia și ea reconfirmată pe lista cu parlamentarii pesediști. Și cum altfel poți să scoți din anonimat un tată și pe fiica lui, când atâția ani de zile au fost pasivi!

Arunci o bombă de presă la vrăjeală ca să demonstrezi că primarii tăi de conjunctură nu te-au scăpat din brațe! Marile puteri organizează defilări ale forțelor armate, ca să bage frica în cetățeni...Cred că asta se întâmplă și în PSD Constanța, dar la o scară foarte mică. De când mă știu, PSD ne-a condus prin farse și păcăleli!

La București, la sediul central al PSD, decisiv pentru cei care vor să prindă un loc în Parlament, se joacă ruleta rusească. Sper să nu se tragă cu gloanțe oarbe!
jooble.org