UDTR organizează o expoziţie de ţesături la „Terasa Colonadelor”(746)


Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează vineri, 11 octombrie o expoziţie de ţesături şi un concurs de artizanat. Vor fi expuse ţesături cusute în motive florale, broderii folosite în trecut în decorarea încăperilor, scoase de membrele comisiei de femei a UDTR din lăzile de zestre ale mamelor şi bunicilor.

Conform declaraţiilor preşedintelui comisiei de femei, Amet Melec, coordonatorul acestui proiect cultural, după vernisarea expoziţiei, doamnele de etnie turcă de la filialele UDTR se vor întrece în cadrul unui concurs de broderie şi cusături.

„Evenimentul se înscrie în seria de proiecte culturale derulate de comisia de femei şi a devenit deja tradiţional deoarece se află la cea de a VI- a ediţie. În acest an organizăm şi un concurs cu scopul de a reînvia obiceiul străvechi al brodatului şi al cusăturilor turceşti transmis de-a lungul timpului din generaţie în generaţie. Este de datoria noastră să păstrăm şi să scoatem la iveală bogăţia de culori şi motive din cusăturile turceşti lucrate manual”, a declarat Amet Melec.

Expoziţia va fi vernisată începând cu orele 16.00 la „Terasa Colonadelor” din Constanţa.
jooble.org