RAJA - IZVORUL TĂMĂDUIRII

RAJA - IZVORUL TĂMĂDUIRII(982)


Precum RAJA, nici un alt izvor de apă minerală, plată sau chioară, depinde de calitate, nu a generat atâtea dispute, controverse, jertfe supreme, după modelul Ana Karenina, la ei, comuniștii, și Ecaterina Teodoroiu, la noi.

La noi? Cine suntem noi? Noi politizăm totul! Noi, adică noi, politicienii...Orice poate fi valorificat electoral, intră în malaxorul politichiei! Nu oricum, ci tăiat franjuri sub formă de promisiuni!

Toată lumea politică din Constanța, aia cu fițe, a pus ochii pe RAJA! Fiecare, dintre pretinșii politicieni, vrea o bucată din RAJA! Anul acesta, alegerile pentru șefia Consiliului Județean Constanța au avut ca principală miză RAJA, izvorul tămăduirii, inclusiv al tămăduirii politice!

Nicăieri în lume, nu cred că se duc lupte atât de aprige pentru cucerirea apei chioare! RAJA a devenit în timp proba de foc pentru toți politicienii din Dobrogea! Puține sunt proiectele de campanie electorală care să nu înceapă, ca obiectiv principal, cu RAJA! Mai ales că “e pe de-a moaca”!

Nu mi-am propus să aduc un elogiu lui Felix Stroe, dar nu este drept să-i anulăm meritele pe care le are în ce privește scoaterea RAJA din bălării și modernizarea sa intensivă...Dacă rămânea consecvent RAJA, doar RAJA, și nu o amesteca aiurea cu politica, lui Felix i-ar fi stat lumea la picioare!

Dar, așa, RAJA a ajuns obiect de negociere, gaj pentru cuvântul de doi lei dat, program electoral, program de dezvoltare pe bază de minciuni gen “apă moca”, produs Gepeto, apropo de discursurile marca Boroianu etc.

Unii prezintă RAJA ca pe un izvor al tămăduirii cu accent pe vindecarea miraculoasă a unor boli! Dacă ar mai fi trăit Mudava, s-ar fi organizat pelerinaje la concurență cu Sfânta Paraschiva! Mamă, mamă, ce afacere!

Politicienii sunt pe punctul de a pune un nou obiectiv economic important pe butuci. O vreme, Robert Boroianu, politician doar în fișa de post a găștii pe care o frecventează, confunda RAJA cu salamul rustic de porc, una dintre specialitățile fabricii sale de mezeluri populare!

Am și eu o întrebare. De ce schimbările politice sunt urmate de opriri fără rost ale producției acolo unde totul merge ca pe roate? E oare musai ca, atunci când mazilești fosta conducere, să tragi pe dreapta și unitatea care merge bine?

RAJA funcționează singură șapte zile cu tot personalul în concediu! Chiar dacă politicul vrea să își plaseze oamenii săi în diverse funcții de conducere, nu trebuie să pună “tălpi” doar ca să își arate mușchii!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri