POLIȚIA SUFERĂ DE SINDROMUL “HORA-N DUBĂ!”

POLIȚIA SUFERĂ DE SINDROMUL “HORA-N DUBĂ!”(458)


În urmă cu câteva luni de zile, fostul inspector șef al IPJ Constanța a fost obligat de conducerea superioară a MAI să iasă la pensie, fuga marș, fiind tăiat de pe lista cu cei propuși pentru avansarea la gradul de general! Motivul pentru care a fost sancționat atât de drastic? Fostului inspector șef i s-a imputat o vină demnă de enciclopedia râsului! Pe scurt, conducerea superioară a MAI a considerat că Dancu Constantin a permis mai multor turiști să se organizeze într-o scurtă horă românească spontană! Practic,a fost vorba de doi pași în față, doi înapoi și o “bătută” ca la Mircești. Pe scurt, un abuz sau un cântec de om candriu, doar ca să-l scoată pe Dancu inapt pentru funcția de general! Momentul relatat a lăsat urme adânci în conștiința polițiștilor și în pregătirea de luptă a polițistului cu ---Glugă!

De atunci, Poliția Constanța suferă de sindromul “Hora românească!” E suficient să i se pară suspecte mai multe grupări alcătuite din câte 8 dansatori și să fredoneze “Bătuta pe loc”, ca polițiștii să reacționeze imediat pentru a se încadra în termenii omologați de prima învârtită. La Constanța, adolescenții, în număr de opt, care stau liniștiți pe o bancă, în incinta Școlii 29 sau, mult mai grav, joacă baschet, beneficiază de o excursie până în arestul Poliției și o vizită în interior, fiind reținuți abuziv, timp de două ore! Atât de mult le ia polițiștilor de la renumita Secție nr. 2, chipurile, să-i identifice! Dacă este obligatorie păstrarea distanței dintre elevii “arestați”, ne întrebăm cum or fi stat toți opt, în duba Poliției…apropo de respectarea distanțării medicale...

Se introduce la elevi Codul “Hai la joc/Tot pe loc/Tot pe loc!” Orice fragment de muzică populară, cât de mic, stârnește elanul profesional al polițiștilor care și-au fixat ca obiectiv principal băncile de la Școala nr. 29!

Și totusi, deși directorul Școlii nr. 29, în repetate rânduri a reclamat prezența unor persoane dubioase, de etnie, care își fac veacul și deranjează frecvent ordinea publică, nu a primit nici o soluționare, ba, mai mult, era să se aleagă și cu un control în acte!

Concluzia este clară, în ciuda reclamațiilor venite din teritoriu, polițiștii nu au acționat împotriva celor care deranjează cu adevărat locatarii blocurilor învecinate, împotriva celor care pun cu adevărat spațiul școlar în pericol!

Ei acționează doar acolo unde se pune de o horă! Deunăzi, noua conducere interimară a IPJ Constanța prezenta un bilanț triumfător al activității lor profesionale. Sper că nu au omis din raport și reținerea abuzivă și amendarea!!! celor opt elevi, dintre care unul este olimpic!

Cică vine o nouă comisie de control de la MAI! Spun unii că vor să schimbe gluga din vârful IPJ Constanța! Mă leși? Omul este în stare să conducă două inspectorate, că stau și mă întreb ce nevoie mai avem de un ditamai ministru!

 
jooble.org