Deputatul Florin Gheorghe recidivează: încă un comunicat de presă, încă un dezacord între subiect și predicat

Deputatul Florin Gheorghe recidivează: încă un comunicat de presă, încă un dezacord între subiect și predicat(983)


Deputatul PDL Florin Gheorghe a trimis, astăzi, un comunicat de presă pe tema privatizării CFR Marfă.

Dincolo de conținut, ne vom opri, și de această dată, asupra formei. Orice persoană care a terminat câțiva ani de școală va remarca faptul că deputatul constănțean (sau echipa care îi scrie comunicatele) uită să facă un simplu acord între subiect și predicat.

Comunicatul începe așa: ”Epopeea privatizarii CFR Marfă aduce aminte de un alt episod trist al privatizărilor marca USL, cel al Oltchim. Incompentenţa guvernamentală la care se adaugă dezinteresul faţă de economia naţională fac din această privatizare un nou eşec răsunător al Guvernului Ponta”.

În propoziția de mai sus, subiectul ”incompetența” se acordă în număr cu verbul cu funcție de predicat ”fac”. Corect ar fi fost ”Incompentenţa guvernamentală la care se adaugă dezinteresul faţă de economia naţională FACE din această privatizare un nou eşec răsunător al Guvernului Ponta”. Nu avem de a face, aici, cu un subiect multiplu, deoarece propoziția ”la care se adaugă dezinteresul...” este o subordonată.

Amintim în treacăt că în text există și alte erori, cum ar fi litere lipsă (”Ministrului Dlegat pentru Dalog Social, Doina Pană”) sau cuvinte scrise în mod greșit cu majusculă.

Dincolo de formă, conținutul este corect. Și acesta ridică însă cel puțin un semn de întrebare: va fi sau nu prelungită privatizarea CFR Marfă (deputatul dă ca sigur acest lucru).

Reamintim că Florin Gheorghe a absolvit nu mai puțin de trei facultăți din cadrul Universității Ovidius Constanța.
jooble.org