CINE EMANĂ MAREA NESIMȚIRE DE LA MANGALIA?

CINE EMANĂ MAREA NESIMȚIRE DE LA MANGALIA?(1758)


Mangalia - oraș polițienesc! Până nu te lovești cu capul de un girofar al Poliției Mangalia, aflat în funcțiune de pe vremea lui “tata” Oprea, ești tentat să crezi că lumea exagerează când vorbește despre “apucăturile” moștenite de instituția amintită! De fapt, nu sunt “apucături”, ci metode și tactici menite să intimideze și să compromită “ținta” din start!

Dezinvoltura cu care au acționat pentru “desființarea” lui Mohammad Murad, acuzat că a dat mită electorală, ne spune nouă că Poliția din Mangalia este “stat în stat” și “inelarul” primarului Radu!

Altfel, nu înțeleg cine i-a asmuțit și i-a montat cu atâta ură și ferocitate asupra managerului din compania lui Mohammad Murad! Acesta a fost bruscat și încătușat, fără a i se recunoaște drepturile, inclusiv cele care precizează că, până la pronunțarea sentinței, domnul în cauză este un cetățean liber!

Au fost evidente diferențele de comportament dintre polițiștii din Mangalia, care aveau parcă de plătit cuiva polițe, și colegii lor de la IPJ Constanța! În situații de acest gen, la Constanța, acționează două Poliții!

La capitolul “Exces de zel”, s-a remarcat subofițerul Bozolan! Dar acesta nu a reușit să demonstreze că banii găsiți în mașina managerului erau repartizați pentru mită electorală! Firesc, ancheta este în curs de desfășurare…

În campania elctorală, s-a vorbit foarte mult, dar în șoaptă, despre abuzurile Poliției Mangalia sub umbrela primarului Radu! Chiar în timpul campaniei, un personaj foarte cunoscut în Mangalia mi-a mărturisit că oamenii lui Radu l-au amenințat că îl vor scoate din oraș! Dacă este nevoie, chiar cu forța! Bineînțeles, dacă stăpânul lor rămâne primar…

Nu pot să cred că, în situația în care se va ajunge aici, locuitorii din Mangalia vor trata cu indiferență un astfel de episod! Dacă sunt amenințate deja personalitățile orașului, politicieni de seamă etc., în condițiile în care Radu rămâne încă 4 ani la conducerea Primăriei Mangalia, atunci, s-ar putea să asistăm la multe “execuții” de acest gen!

Fiind un personaj mai special, Mohammad Murad pune zvonul cu “arestarea” sa pe seama unor ordine venite de sus! De sus sau de foarte sus! Dacă sunt de foarte sus, dacă e cineva care emană nesimțirea fără egal, cum a catalogat Mohammad episodul scandalos de la Mangalia, atunci, situația se complică…

Și domnul Mohammad își susține astfel cauza, sperând în soluționarea pozitivă a celor de la BEC, privind reluarea alegerilor la Mangalia!

În opinia mea, nici scrisoarea pe care intenționează să i-o trimită ministrului de Interne nu va schimba situația din teren! Atâta timp cât un secretar de stat tupeist se prezintă în locul dumnealui cu titulatura de “MINISTRU”! Cică, zice domnul Vela, “c-așa se poartă între colegi!”

Când un ministru joacă "fripta" pe genunchii subalternilor săi, făcând schimb de funcții în loc de timbre, e greu de crezut că poate înșela vigilența portarului de la intrarea în Primăria Mangalia! 
 
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri