Port containerul Flaminia nu prezintă pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei

Port containerul Flaminia nu prezintă pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei(862)Port containerul Flaminia, ancorat în dana exterioară a Portului Constanţa, nu prezintă nici un pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei. Aceasta este concluzia preliminară la care au ajuns inspectorii din cadrul Autorităţii Navale Române în urma inspecţiei efectuate la bordul navei.

Potrivit autorităţilor portuare, inspectorii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului au prelevat probe de la navă, dar şi din mâlul existent la bordul vasului, care au fost duse la laborator. În următoarele zile sunt aşteptate analizele probelor iar în funcţie de rezultate nava va intra sau nu în rada interioară a portului Constanţa pentru a fi descărcată şi ulterior va pleca în şantierul Daewoo Mangalia pentru reparaţii spun autorităţile portuare.

Reaminitm că din echipa de inspecţie au făcut parte Inspectorii din cadrul Autorităţii Navale Române, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Căpităniei Zonale Constanţa, Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa, Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică.

Surse portuare spun că nava are opt mii de tone de feroase la bord și o mie de tone de mâl.
jooble.org