Constanța, un oraș sigur pentru participanții la trafic

Constanța, un oraș sigur pentru participanții la trafic(192)


Reamenajarea trecerilor de pietoni prin construcția refugiilor pietonale contribuie la diminuarea riscului de accidente rutiere. Pentru a crește siguranța participanților la trafic, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL a amenajat un scuar la trecerea de pietoni situată pe strada Dezrobirii, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța.

Trecerea de pietoni a fost marcată și semnalizată corespunzător. În zona axului drumului a fost construit un scuar și a fost amplasat un refugiu protejat de garduri care le oferă astfel posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei si să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. De asemenea, suprafața pietonală a fost delimitată prin montarea de borduri iar vechile marcaje au fost îndepărtate. Carosabilul urmează să fie recondiționat cu asfalt, strada Dezrobirii fiind cuprinsă în programul de reabilitare a tramei stradale.

Lucrări de amenajare a refugiilor pietonale vor avea loc la trecerile de pietoni situate în locuri cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere.
jooble.org