FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!

FELIX ȘI PRAȘILA A DOUA!(867)


Domnul Sanchi - în fața primului său examen electoral! De emoție, a transpirat din cap până în picioare la emisiunea difuzată de “Dobrogea TV”...Ține imaginar în brațe o cărțulie veche din care a ros deja jumătate din ea! Tot de emoție, dar și ca o dovadă că dumnealui citește până încremenește! Caută cărți vechi nu pentru valoarea lor, ci pentru faptul că se digeră mai ușor! Prietenii îi spun “devoratorul de cărți!”

Domnul Sanchi parcurge cu de-a sila, adică pe bune, primul traseu electoral din viața lui! Până acum, a tot fost ales, în diverse funcții, în plic! Asta era statutul mahărului instant. În plic, cu indicații venite de sus...Ani de zile, activitatea sa politică a fost marcată, în materie de promovări, de corelația dintre scrisoarea de recomandare plecată de la centru, marca, așa numesc eu timbrul, și unanimitatea alegerii sale pe viață de către tovarăși în, cel puțin, două funcții importante…

Președintele PSD Constanța și director general al RAJA. Două funcții ca două fudulii fierbinți, doar să știi să le ții! În ciuda noilor tehnologii, răspunderea cea mai mare o are cel cu marca, pe care trebuie să o lipească bine cu o singură limbă, dar de circulație internațională!

De când cu ieșirile sale electorale la diverse posturi de televiziune, a căpătat un tic...De câte ori spune ceva pozitiv sau își ia vreun angajament, ceea ce nu prea îi stă în caracter, clipește des cu ochiul stâng și se prezintă brusc “Sanchi!” Indiferent de ceea ce îl întrebi, domnul Sanchi îți vorbește doar despre el, ceea ce, chestore, nu e bine! Nu e bine să te îndrăgostești de tine!

Aflu pentru prima oară de când îl cunosc, dar exact pentru prima oară, că domnia sa a citit foarte mult la viața lui...Dacă pun la socoteală și cititul aparaturii de specialitate, manometre etc., cândva, obligație de serviciu, ca și cititul vagoanelor la CFR, îmi pot imagina câtă lectură a consumat în activitatea sa de zi cu zi domnul Sanchi...Desigur, de îmbogățit s-a îmbogățit în orele petrecute la bibliotecă! A știut ce să citească! De pildă, “Comoara din lacul de argint”. Ca să ia și el un procent bun, a citit-o de două ori!

Ce să faci, dacă nu a avut norocul lui Radu Cristian, primarul de la Mangalia, care a avut parte de o soacră pricopsită! A venit izmene pe călător în Mangalia și acum, la plecare, vrea să cumpere tot trenul! Așa de pricopsit e primarul Radu de când a demonstrat tuturor că, pentru unii, însurătoarea e brățară de aur multiplicată, iar pentru alții, prilej de castane!

Dar de ce ne face cu ochiul domnul Sanchi? Poate pentru faptul că unele cadre militare cumpărau cărți frumos colorate, le așezau în bibliotecă și acolo zăceau în veci! De aceea, unii dintre ei au descoperit plăcerea și utilitatea lecturii abia acum la bătrânețe! Domnul Sanchi, alias Felix Stroe, care vrea să își asigure continuitatea la RAJA, și-a scos la bătaie calitățile sale inegalabile de rapsod al PSD. Acum încearcă să impresioneze electoratul cu fragmente din piese celebre de genul celei în care un cetățean de-a dreptul disperat din public îl somează: “Da, dă-i, băi, frate-miu, pălăria omului că pierd rata de ora 14!”

Felix Stroe a făcut dovada că se pricepe la pisicuții moderatori și a transformat din electorală în pasională și romanțată emisiunea sa! În loc să-i pună întrebări încuietoare despre diverse acuze ce i se aduc, domnul Hagi ne-a plimbat prin universul personal al lui Felix Stroe în care un rol important îl joacă prașila a doua! Da, marele Felix s-a călit ca mod de viață prin intermediul prașilei bine organizate, prașila cu schimb de sape și locuri, prașila pe două rânduri...simultan. Un alt studiu interesant: “depersonalizarea oilor în contextul legăturilor sale cu viața de la țară”...Dacă mai adăugam la sumarul emisiunii moderate de Cristi Hagi și partea cu morala emanată de undițele dăruite de Dragnea poporului român, avem tabloul concret al unei emisiuni care nu a avut nici o legătură cu lupta electorală dintre Felix Stroe și Mihai Lupu...

Păi, cu dulcegării din astea vreți voi să îl învingeți pe Mihai Lupu!

 

Materialul de față este un pamflet!

 

Credit foto: Facebook
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri