HORIA ȚUȚUIANU: SĂNĂTATEA, PRIORITATEA MEA!

HORIA ȚUȚUIANU: SĂNĂTATEA, PRIORITATEA MEA!(352)


SĂNĂTATEA, ca domeniu de activitate, ar trebui să fie ca apa. Fără miros, fără culoare. În general, nu ar trebui să aibe culoare politică! Din nefericire, această regulă nescrisă este încălcată cu dispreț de către cei care ajung la Putere...Desigur, nu de toți, dar, în marea lor majoritate, mediocrii pun stăpânire pe principalele domenii de activitate, cu efecte de-a dreptul devastatoare! Sănătatea nu este o chestiune facultativă, după cum o tratează unii, trecând-o prin filtrul politic... 

O excepție de la regula de mai sus ar fi Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, care a obținut rezultate notabile în domeniul amintit. Dovada? Investițiile realizate în cei patru ani de mandat, perioadă monitorizată la sânge de ziarul TIMPUL, care a criticat, atunci cînd era de criticat, și a consemnat,  atunci când era de consemnat...

Acum, aproape de finalul mandatului său la conducerea CJC, putem constata că, la Constanța, SĂNĂTATEA a devenit un fapt pozitiv pentru cetățeni. Dar cel mai de temut virus este prostia celor care ar fi mult mai fericiți dacă s-ar demola totul și s-ar anula toate investițiile! Nu pentru că nu ar fi utile, ci doar pentru că este Țuțuianu președinte!

De ce să beneficieze cetățeanul de tehnică medicală avansată și de tratamente medicale adecvate? Să se întoarcă mai bine în Evul Mediu, la ventuze și descântece cu apă fierbinte și argint viu. Să bată drumul până la București și să zacă pe la ușile unor medici aroganți sau la fel de proști și ei precum o anumită nomenclatură!

Care nomenclatură, ce face ea? Aia pesedistă! Aia care a votat cu mâinile și picioarele din dotare scoaterea lui Țuțuianu de pe lista cu candidați ai PSD pentru alegerile locale! O grupare care își arogă merite pe care nu le are! Nu a contribuit cu nimic la nimic! Nici măcar Felix Stroe, cu indicații, pentru că nu are habar de Sănătate! A auzit domnul Felix Stroe că virușii pot fi combătuți și cu mușețel! Și, atunci, a întrebat dacă nu cumva cheltuim prea mult pentru Sănătate! E în contradicție totală cu președintele CJC, care spune că sănătatea constănțenilor reprezintă prioritatea sa și a echipei sale…

Orice comparație pozitivă între Stroe și SĂNĂTATE, ca domeniu de activitate, este neavenită, pentru că tot greul l-a dus Horia Țuțuianu...Unul cu munca și celălalt cu tăiatul panglicilor! Că așa-i în PSD! La plăcinte, înainte!

La Năvodari, noi premiere medicale. Redeschiderea Compartimentului de Îngrijri Paliative „Casa Soarelui“ și înființarea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari, două realizări foarte importante pentru locuitorii județului. Iată ce spune președintele Horia Țuțuianu:

În iulie 2018, se semna protocolul prin care Consiliul Județean Constanța prelua clădirea în care funcționase, până în 2017, „Casa Soarelui“, scopul fiind acela de a îi reda funcționalitatea ca centru destinat persoanelor ce suferă de boli incurabile, aflate în diferite stadii. Cu o investiție totală de 700.000 de lei, din care 500.000 de lei asigurați de Consiliul Județean Constanța, alături de Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“și Asociația „Sfânta Ana, Alături de Tine”, un an mai târziu, Centrul de Îngrijiri Paliative devenea funcțional.

În anul 2019, alături de primarul orașului Năvodari, am decis să ne unim eforturile pentru a dezvolta rețeaua sanitară și în partea de nord a litoralului, astfel că Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari a devenit o prioritate pentru noi. A fost o promisiune către constănțeni pe care am respectat-o. Cu o investiție totală de 6 milioane de lei, în curând, Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari va putea trata pacienții prin Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD și prin personalul medical din nouă specialități: cardiologie, medicină internă, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie, imagistică, laborator de analize”.

Sunt momente în existența fiecăruia dintre noi când Dumnezeu, mult prea ocupat cu noua ordine mondială, ne lasă în grija unui singur om: doctorul. De fapt, lui ne adresăm în continuare cu “Doctore, au mă doare!”, dar mai sunt și situații speciale! Deși nu am nici un cadru medical printre rudele mele, fiind fiu de militar, în familie am fost educat să respect halatul alb. Ceea ce și fac de o viață întreagă! Dedic și eu acest material tuturor celor care mi-au salvat viața și tuturor celor care au salvat vieți omenești și care sunt pregătiți să le salveze în continuare! Nu îmi pasă de culoarea politică a celui care se angajează într-o asemenea misiune, cum este cazul lui Horia Țuțuianu! Bravo lui! Să o facă la fel de bine ca și până acum! 

Am scris despre devotamentul celor 16 tinere asistente, care și-au pus viața în pericol, stând de veghe lângă bolnavii de noul coronavirus, internați la Spitalul de boli infecțioase din Constanța. În memoria și conștiința opiniei publice a rămas replica dată de una dintre tinere mamei sale, care nu vroia să o mai lase să plece la spital! Citez: “Mami, oamenii aceștia au nevoie de mine!”

Tânăra asistentă eroină și Horia Marius Țuțuianu, actualul președinte al Consiliului Județean Constanța, sunt două personaje total diferite, ca vârstă și pregătire, dar au un factor comun: Oamenii au nevoie de ei!

Oamenii au nevoie de multe lucruri ca să trăiască și ei mai bine! Au, în primul rând, nevoie de sănătate! Și ca să ai grijă de SĂNĂTATEA altora, trebuie să ai, în primul rând, grijă de SĂNĂTATE, ca domeniu de activitate... 

Ori, Țuțuianu a făcut din Sănătate punctul lui forte! Horia Țuțuianu nu este medic de profesie. El este un alt fel de doctor Jivago, la fel de important. Răspunde de starea sănătății bazei medicale, de investiții, fără de care nu poți ține pasul cu tehnica mondială…

În cei patru ani de când se află în fruntea Consiliului Județean Constanța, a acumulat experiența necesară în acest domeniu foarte important pentru sănătatea generală a județului. Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Năvodari este o replică dată celor care nu fac altceva decât să dezbine și să descurajeze din fașă orice inițiativă cu o rezoluție simplă: “Nu se poate!”

Ba se poate! La Năvodari, chiar se poate bine de tot! Dovadă că au fost câștigate toate pariurile profesionale de către echipa președintelui CJC și echipa primarului orașului Năvodari! A fost suficient ca primarul să strige că la Năvodari este nevoie de un spital și Țuțuianu să îl audă!

Acum, dacă spitalul a fost pus în funcțiune cu sprijinul neprecupețit al președintelui CJC, îi dă mâna lui Felix Stroe să candideze la șefia CJC! Când totul este de-a gata, parcă-i mai ușor să combați! Dar, atenție, spitalul din Năvodari a fost conceput ca spital și nu ca o redută electorală! Politrucii nu au ce căuta aici, ca în nici o altă unitate spitalicească! Structurile medicale ale spitalului au fost concepute pentru bolnavii din Năvodari și zonele limitrofe. Cei suferinzi nu mai sunt nevoiți să bată la disperare drumul până la Constanța ca să se trateze!

În cazul său, a domnului Țuțuianu, proeminentă este grija față de cetățenii județului. Alții au avut alte griji în privința spitalului din Năvodari: să pună piedici cât mai multe prin arma cea mai eficace în acest sens, birocrația! Și nu o birocrație oarecare, ci una politică, pardon, care te trimite direct în pușcărie, ca să nu îți mai ardă de inițiative…

Și, totuși, Horia Țuțuianu, în ciuda obstrucțiilor de tot felul, a continuat seria inițiativelor sale dedicate SĂNĂTĂȚII...Se spune că în viață nu ești împlinit dacă nu sădești un pom și nu construiești o casă! Care ar fi însă morala pentru cei care construiesc spitale pentru semenii lor? Câți năvodăreni nu au trecut prin momente grele, fiind transportați la Spitalul Județean Constanța, într-o călătorie forțată de împrejurări, între viață și moarte! Coșmarul acesta s-a sfârșit! Bine ar fi ca nimeni să nu aibe nevoie de anumite servicii medicale, dar, pentru siguranța tuturor, la Năvodari, a fost înființată o Unitate de Urgență. Aici ai șanse să te faci bine înainte să strigi “Doctore, au mă doare!”

Am amintit de câteva ori de Spitalul Județean Constanța. Și aici câteva performanțe notabile, de care unii consilieri au auzit din presă! Dacă au ajutat cu ceva la schimbările produse în sănătate? Da, de data aceasta, au avut și ei o contribuție. Nu au mai blocat proiectele!!! În aceste condiții, luna septembrie a acestui an va debuta cu noi premiere medicale la Constanța!

RADIOTERAPIA devine realitate la Constanța în mandatul lui Horia Marius Țuțuianu! Ca și Secția Ginecologie. Se spune, repet, că nu ești cu adevărat un om împlinit dacă nu construiești o casă! Dar când contribui la construirea unor unități spitalicești vitale pentru concetățenii tăi, nu este așa că te simți mai împlinit ca oricine altcineva pe lumea asta?

Înainte de a fi președintele CJC, contează să fii om! Aceasta este deviza lui Horia Țuțuianu!
jooble.org