O non-știre despre cultura din Constanța

O non-știre despre cultura din Constanța(967)


Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a anunțat astăzi că va pleca într-un turneu spectacolul „Felii” de Lia Bugnar, în care urcă pe scenă senzaționala Ofelia Popii. Piesle vor putea fi urmărite în Iaşi, Arad, Deva şi Călăraşi.

Constanța nu este prezentă pe lista orașelor de interes pentru teatrul din Sibiu. În Constanța, sălile sunt pe jumătate goale la spectacolele de teatru sau balet. În schimb, vara, mii de oameni se îmbulzesc să vadă carele alegorice din Mamaia.

„Felii” a avut premiera pe data de 2 octombrie 2010 şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar. Spectacolul o aduce pe scenă pe Ofelia Popii care interpretează cameleonic rolurile a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat. Producţia se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică, în regia lui Gavriil Pinte, prezentată în premieră la Teatrul Naţional Radiofonic, în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”. Mai mult decât atât, acest spectacol i-a adus Ofeliei Popii premiul UNITER pentru „cea mai bună actriţă într-un rol principal”. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu a mai fost prezentată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (2011), Festivalul Dramaturgiei Româneşti Timişoara (2011) şi în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Zile şi Nopţi” de la Brăila (2011).

Vă recomandăm:

Cultura în Constanța nu are public. Și totuși...

Cum moare cultura în Republica Mazăre. Primăria Constanța alocă 2,65 lei/an/cap de locuitor acestui domeniu. Exemplul Sibiu

jooble.org