MANGALIA: NU VĂ FIE FRICĂ DE BAU-BAU!

MANGALIA: NU VĂ FIE FRICĂ DE BAU-BAU!(839)


În Mangalia primarului Radu Cristian, ies, ca în "Thriller"-ul lui Michael Jackson, tot mai mulți scheleți la suprafață!

Melodia este aceeași din repertoriul lui Michael Jackson, diferă doar mesajul. La Michael, THRILLER. La Primăria Mangalia, mesajul sună așa: "Mă iertați de bășcălie, dar cred că domnul primar Radu a făcut în pălărie!" Este o figură de stil folosită des în cazul în care vrei să personalizezi o situație fără ieșire...Dar, dacă a făcut normal, de pe picioare, dirijând jetul direct în pălărie, atunci, indiscutabil avem de-a face cu un veritabil record în materie de jonglerii.

De asemenea, diferă originea scheletelor. În cazul lui Michael Jackson, scheletele și zombii provin dintr-un cimitir. A fost o acțiune spontană. Astfel de reacții spontane avea în primul său mandat și primarul Radu Cristian, dar pe parcurs s-a plictisit...A tot dezgropat, nu a mai îngropat la loc și a rămas cu gropile așa!

La Mangalia, scheleții provin din administrația locală. S-au păstrat foarte bine. Sunt lustruiți de către diverși funcționari zeloși sau dornici să presteze ore suplimentare în beneficiul lor...Fiecare schelet corespunde unui indicativ și este repartizat unui dosar.

Există și diferențe de mentalitate. Scheleții fostului star muzical dansează în neștire, în timp ce simplii cetățeni dau cu subsemnatul în locul factorilor de răspundere care au declanșat criza prelungită de la Mangalia!

Era o vorbă. "Unii fac și alții trag!" La Mangalia, în plină campanie electorală, ies la iveală tot mai multe paradoxuri! Tot mai mulți cetățeni declară că trăiesc cu frica în sân de când îl au în fruntea orașului pe actualul primar Radu Cristian!

Întrebarea mea este simplă și pedagogică. Întreb: Cum e posibil ca un bărbat frumos, precum primarul Radu, să fie comparat cu Bau-Bau? Sau, prin cumul de funcții, domnia sa este și "frumoasa", și "bestia"? Iar despre Mangalia se zice că este un "oraș al fricii"!

De ce Bau-Bau și ce vrea el? Să-i țină în lesă pe toți locuitorii orașului Mangalia? Să nu-i sufle dumnealui nimeni în ciorbă sau, de curând, în pandemie? Să-i aibe pe toți la pălărie? Chiar cu riscul să i-o ia vântul de pe căpșorul lui frumușel? De frică, unii au făcut în pălărie!

În politică, Bau-Bau s-a afirmat plenar pe vremea când Traian Băsescu tăia și spânzura în țara asta ca să demonstreze el că este un mare jucător...De ce primarul Radu cel Frumos a făcut din Garda Financiară, instituție pe care a condus-o câțiva ani de zile, un BAU-BAU personal? Toată lumea îi știe de frică din punct de vedere al transformărilor de acest gen! Lozincile vechi au fost înlocuite cu cele noi. De pildă, în loc de "nu te pune, bre, cu MELIȚIA", mai nou, "nu te pune, bre, cu Radu!"

Iată că, în materie de frică, inclusiv frica electorală, primarul Radu și-a găsit și el nașul în persoana lui Mohammad Murad! De când îl are în spate pe post de contracandidat, încearcă diverse figuri ca să-l sperie! Oare o mai fi timp pentru câteva controale de specialitate la firmele sale? Dacă nu-i găsesc oamenii legii nici un schelet, ca să-l ia la puricat, o fi bun de prelucrat pe post de nod în papură cu ajutoare pentru săraci?

Că doar nu vreți să îmi spuneți că primarul Radu le-a lăsat să ajungă la cei năpăstuiți! Au și ei șansa să profite o dată la 4 ani de partea dulce a politicii! În rest, cetățeni ai orașului Mangalia, nu vă fie frică de BAU-BAU și ieșiți la vot!

 

Cod unic mandatar financiar: 24200416
jooble.org