Polaris M Holding – CONSTANȚA
#invatamimpreuna

Polaris M Holding – CONSTANȚA #invatamimpreuna(613)


👉 Va multumim ca ati inteles rolul colectarii separate si ca ati inceput sa depozitati deseuri reciclabile in containerele galbene. Asa cum ati observat am intrat intr-o noua etapa, prin renuntarea la programul "Sacul Galben" si amplasarea acestor containere galbene la blocuri si in curand a pubelelor galbene la case. Sunt insa cateva aspecte pe care va rugam sa le luati in considerare in ceea ce priveste modul de depozitare a deseurilor reciclabile in aceste containere galbene:
👉Aceste containere galbene au fost amplasate cu scopul de a creste gradul de colectare selectiva a deseurilor in randul constantenilor, conform normelor europene si legilor in vigoare. Din pacate aceste containere de cele mai multe ori sunt fie goale, vandalizate, murdarite cu grafitti sau sunt imprejmuite de deseuri de toate tipurile, care nu reusesc decat sa afecteze estetica orasului, mediul inconjurator si sanatatea noastra.
➡️ Zilnic se gasesc cantitati mari de deseuri aruncate langa containerele galbene, dar mai putin in interiorul acestora. Din discutiile avute pe pagina noastra de Facebook, a reiesit ideea ca fanta din cadrului capacului ar fi prea ingusta si nu intra ambalajele prin ea si din acest motiv deseurile reciclabile sunt lasate pe langa containere. Acest tip de container este fabricat conform standardelor actuale ale Uniunii Europene. Daca in Europa se aplica aceleasi reguli, si anume, toti cetateni pliaza sau strivesc ambalajele inainte de a le depozita, consideram ca se pot aplica aceleasi reguli si in Romania.

❗♻️ CUM DEPUNEM CORECT DESEURILE RECICLABILE IN CONTAINERUL GALBEN.
1️⃣ Fiecare container galben este prevazut cu o fanta prin care puteti introduce deseurile reciclabile din hartie/ carton, metal si plastic;
2️⃣ Pentru a colecta eficient deseurile, va rugam sa le goliti/ clatiti, daca este cazul, pentru a nu contamina celelalte deseuri, apoi sa le pliati / striviti / rulati, in functie de tipul de deseu pe care urmeaza sa-l depuneti in containerul galben;
2️⃣ Pentru a nu ocupa loc inutil in container, aerul din PET-uri, pungi, cutii se elimina prin presare / strivire;
3️⃣ Rupeti in bucati mici deseurile voluminoase din Hartie, precum CARTONUL, apoi pliati sau rulati si introduceti in container;
4️⃣ Ambalajele care nu pot fi curatate se depoziteaza impreuna cu deseurile menajere.
5️⃣ Aceste containere sunt incuiate, conform standardelor europene, tocmai pentru a fi determinati sa depozitam deseurile reciclabile numai prin fanta cu care aceste containere sunt dotate.
👉 Este un efort minim sa gestionam impreuna corect deseurile de ambalaje, inca de la momentul depozitarii acestora in containere. De noi toti depinde sa pastram curatenia orasului in care locuim, iar acest lucru se poate realiza prin schimbarea atitudinii fata de mediul in care ne desfasuram activitatea.

‼️ Va rugam in acelasi timp sa nu mai abandonati sacii de gunoi biodegradabil langa containerele galbene, ci sa-I duceti in locurile special amenajate, iar in containerele galbene, va rugam, sa depuneti numai deseuri reciclabile.

👉 Va multumim ca sprijiniti noul program de colectare separata a deseurilor si suntem convinsi ca impreuna vom reusi sa pastram un mediu curat!

#colecteazaselectiv #invatamimpreuna #FiiResponsabil

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri