Primăria Municipiului Constanța modernizează Piața “Pescăruș” din cartierul Faleză Nord

Primăria Municipiului Constanța modernizează Piața “Pescăruș” din cartierul Faleză Nord(658)


Spațiul va fi complet reamenajat, pentru a veni în întâmpinarea locuitorilor din această zonă a municipiului, care, nu de puține ori, s-au plâns că nu au acces la alimente proaspete, pe care doar producătorii locali le pot furniza.

Pentru început, perimetrul pieței a fost delimitat, iar accesul auto a fost blocat cu jardiniere, fiind amenajate, totodată, locuri de parcare dispuse perimetral. De asemenea, echipele municipalității au reparat trotuarele și au înlocuit bordurile.

Platoul din fața pieței va fi refăcut cu piatră cubică, pentru ca locul să se poată transforma într-un spațiu de recreere, cu mobilier urban de odihnă și spații verzi.

Florin Gheorghe – directorul Regiei Autonome pentru Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța: “În vizitele pe care le-am făcut pe teren împreună cu domnul primar Decebal Făgădău am luat decizia să reabilităm și această piață pentru ca locuitorii din acest cartier să beneficieze de o piață modernă, la standarde, pentru că, după cum bine vedem cu toții, cartierul se dezvoltă, iar Primăria Constanța a refăcut deja o mare parte din trama stradală, inclusiv în această piață. Este așadar cea de-a doua piață, după piața TIC-TAC pe care o avem în program anul acesta. În momentul de față, am depus și am reușit să obținem două avize pentru proiectul tehnic, în paralel cu aceste avize am demarat procedura de licitație pentru proiectul tehnic. În această piață vom reabilita fațada clădirilor existente și platoul acesta va fi reamenajat, deci va fi pavat cu piatră cubică. Ceea ce e un fel de șopron acum, va fi înlocuit cu o structură metalică - metal și lemn, modernă, care se va încadra în zonă foarte bine. În acest cartier, piață agroalimentară nu există în afară de aceasta, iar clienți sunt foarte mulți. Acest lucru îl pot confirma și comercianții pe care noi îi avem în piață. Acum câțiva ani umblau niște zvonuri prin oraș că va fi demolată piața și se vor construi niște blocuri. Din acest motiv am și vrut să venim în fața locuitorilor, a cetățenilor, să vadă că nu este adevărat, că aici va rămâne piață în continuare și chiar investim să o aducem la un standard modern.
Domnul primar Decebal Făgădău ne-a oferit tot sprijinul iar banii pentru această piață, cât și pentru Piața Tic-Tac au fost prinși în buget”.

Totodată, prin reamenajare, numărul de tarabe unde comercianții își expun marfa va crește de la 7, câte sunt în prezent, la minimum 40. După reconfigurare, platforma comercială se va putea utiliza și pentru târguri de Sărbători sau alte evenimente urbane, astfel că întreaga zonă va fi readusă la viață.

Rând pe rând, toate piețele agroalimentare din municipiului Constanța vor fi reabilitate și modernizate, printr-un amplu proiect demarat de Primăria Municipiului Constanța.
jooble.org